Niyazi Gültekin

Niyazi Gültekin

Müteahhitlerin Kara Listesi!

A+A-

Dalgalı piyasalarda iş yapmak çok zordur. Alacağınız bir ürünü ucuza mı, pahalıya mı aldığınızı öngöremiyorsunuz. Fiyatlar geri gelir mi, yoksa daha da yükselir mi endişesiyle beklemeye geçiyorsunuz ve üretimi durduruyorsunuz.

Bu yüzden dövizdeki dalgalanmalar stokçuluğa uygun bir zemin hazırlıyor. Dövizdeki anormal hareketler yüzünden mal alım satımları neredeyse duruyor. Dövizin daha da artacağı düşüncesiyle kimse stoklarında bulunan ürünü değerinde satmak istemiyor.

Talep yüksek olunca sunni bir fiyat artışını da beraberinde getiriyor.

Ekonomi iyi yönetilsin veya yönetilmesin, dolar artsın veya artmasın biz kendi devletimizin varlığını sürdürebilmek için üretmek zorundayız. Kar da etsek, zarar da etsek üretmek zorundayız.

Ancak üreterek, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak bu tür krizlerin önüne geçip kalkınabiliriz.

Hepimiz açısından zor bir süreç olacak ancak gerekirse işin sonunda hiç kar etmeden gerekirse zarar da ederek yatırım yapmaya ve üretmeye devam etmeliyiz. Bir dönem kar etmesek bile en azından sonraki dönem kar edebileceğimiz bir işimiz olur.

Bugün yatırım yapmayı ve üretmeyi bırakırsak yarın ne kar edebileceğimiz bir işimiz ne de ülkemiz olur.

***

Bankaların kara listesi vardır. Ödemesini aksatanlar kara listeye alınır ve kara listedekiler kolay kolay kredi kullanamazlar.

Müteahhitlerin de kara listesi olmalı. Kriz dönemlerinde stokçuluk yapanlar, sunni fiyat artışı uygulayanlar bu kara listeye alınmalı. Piyasaların normalleştiği dönemlerde de müteahhitler kara listeye aldıkları kişilerle alışverişini tamamen kesmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum