İnşaat Deryası
  • E-DERGİ
  • EMLAK GÜNDEMİ
  • PROJELER
  • KENTSEL DÖNÜŞÜM
  • TOKİ
  • ULAŞIM
  • TİCARİ PROJELER
  • ARSA-ARAZİ
  • İMAR
  • Kategoriler
    • Arsa-Arazi
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • İhale
    • İmar
    • İnşaat Malzemeleri
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Ticari Projeler
    • TOKİ
    • Turizm
    • Ulaşım
    • Vergi-Kredi
  • Foto Galeri
    • Dekorasyon
    • Dünya
    • Emlak Gündemi
    • Magazin
    • Projeler
  • Web TV
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Teknoloji
  • Diğer
    • Yazarlar
    • Manşetler
    • Günün Haberleri
    • Gazete Manşetleri
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Sitene Ekle
    • İletişim
Tapu Harçları Yüzde 2'ye Düşürülmesi İçin Meclise Kanun Teklifi SunulduTapu Harçları Yüzde 2'ye Düşürülmesi İçin Meclise Kanun Teklifi SunulduTapu harçları ile ilgili kanun teklifi meclise sunuldu. Kanun teklifinde binde 20 olan tapu yarı yarıya düşürülerek binde 10 olarak değiştirilmesi teklif edildi. Kanun teklifi kabul edilirse tapu harçları kalıcı olarak düşecek.
Konutta KDV ve Tapu Harcı İndirimi İçin Son 10 GünKonutta KDV ve Tapu Harcı İndirimi İçin Son 10 GünTapu harcındaki indirim ve 150 metrekare üzeri dairelerde KDV'de yüzde 10 indirim uygulaması 31 aralık 2019 itibariyle sona eriyor. Tapu harcı ve KDV indiriminin uzatılmasıyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.
Hem Vatandaş Hem Sektör Açısından Çok Önemli Bir AdımHem Vatandaş Hem Sektör Açısından Çok Önemli Bir Adımkonutta yüzde 8 KDV ve tapu harçlarında yüzde 3 vergi oranı uygulamasının 31 Aralık 2019’a kadar uzatılması, gayrimenkul sektöründe olumlu karşılandı. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin kararı değerlendirdi.
500 Bin TL'lik Evde 52 bin 500 TL Cepte!500 Bin TL'lik Evde 52 bin 500 TL Cepte!Cumhurbaşkanlığı kararı ile tapu harcı ve KDV indirimi süresi yıl sonuna kadar uzatıldı. KDV ve Tapu harcı indirimi konut alıcılarını büyük avantaj sağlıyor. 150 metrekare üstü 500 bin TL'lik bir ev alan vatandaş 52 bin 500 TL kâra geçiyor.
KDV ve Tapu Harcı İndirimi BitiyorKDV ve Tapu Harcı İndirimi BitiyorKonutta tapu ve KDV harcı indirimi mart sonunda bitiyor. Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından Aralık 2019'da 3 ay süreyle uzatılan Tapu harcı ve KDV indirimi 31 mart itibariyle sona erecek.
Kalıcı Tapu Harcı İndirimi Düzenlemesi İçin Son Aşamaya GelindiKalıcı Tapu Harcı İndirimi Düzenlemesi İçin Son Aşamaya GelindiBakan Murat Kurum Gayrimenkullerin gerçek değer üzerinden satılması için yapılan düzenlemede son aşamaya geldiklerini söyledi. Kurum, tapu harcı oranı düşse bile devletin gelirinin artacağını ifade etmişti.
Tapu Harcı ve KDV İndiriminde Son GünTapu Harcı ve KDV İndiriminde Son GünHükümetin inşaat sektörünü desteklemek amacıyla uygulamaya konulan KDV indirimi ve tapu harcı indirimi kampanyası bugün sona eriyor.
Tapu Harcı ve KDV İndirimi  2 Milyon 130 Bin Konut Stoğunu EritecekTapu Harcı ve KDV İndirimi 2 Milyon 130 Bin Konut Stoğunu EritecekTapu harcı ve KDV indirimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “Alınan önlemler çok önemli, son 5 yılda birikmiş olan 2 milyon 130 bin konut stoğunu eritecek” dedi.
Tapu Harcı ve KDV İndirimi Kalıcı OlsunTapu Harcı ve KDV İndirimi Kalıcı Olsunİzmir İnşaat sektörü temsilcileri Tapu harcı ve KDV indirimini değerlendirdi. Hükümetin tapu harcı ve KDV indirimi kararınının sektöre olumlu yansıyacağını belirten sektör temsilcileri bu indirimlerin kalıcı olmasını talep ediyor.
300 Bin TL'lik Evde 78 Bin TL Faiz ve Vergi Avantajı300 Bin TL'lik Evde 78 Bin TL Faiz ve Vergi AvantajıHükümetin KDV ve Tapu Harcı indiriminin ardından Ziraat bankası öncülüğünde konut kampanyasıyla faizleri yüzde 1'e düşürecek olması sektöre canlılık katacak. Kredi ile alınan 300 bin TL'lik evde 78 bin TL faiz, tapu harcı ve KDV masrafı düşüyor.
Konutta KDV İndirimi Hangi Konutları Kapsıyor!Konutta KDV İndirimi Hangi Konutları Kapsıyor!Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karar ile 6 ay süreyle konut teslimlerinde KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indi. Peki KDV indirimi hangi konutları kapsıyor?
Tapu Harcı İndirimi Yürürlüğe GirdiTapu Harcı İndirimi Yürürlüğe GirdiSıfır konutta tapu harcını binde 20'den binde 15'e düşüren bakanlar kurulu kararı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Tapu Harcı İndirimi İçin Son 15 Gün!Tapu Harcı İndirimi İçin Son 15 Gün!İnşaat Sektörünün desteklenmesi amacıyla 15 martta bakanlar kurulu kararıyla alınan Tapu Harcı inidirim süresi 30 eylülde sona eriyor. Tapu harcı indirim süresinin bitmesine 15 gün kaldı.
Ev Alacaklara Tapu Harcı Fırsatı!Ev Alacaklara Tapu Harcı Fırsatı!Yabancılara ve gurbetçi vatandaşlara yönelik teşviklere, konutta tapu harcındaki indirim de eklendi. Agency Gayrimenkul’ün kurucu ortaklarından Yasin Tatlıdil, “30 Eylül 2017’ye kadar konutlarda ödenecek tapu harcında indirime gidildi." dedi.
500 Bin Liralık Konuta 57 Bin Lira İndirim Geldi!500 Bin Liralık Konuta 57 Bin Lira İndirim Geldi!Tapudaki binde 20 olan harç oranı binde 15'e indi. Hasılat paylaşımı sözleşmelerinde damga vergisi ve uzun vadeli dış kredilerde KKDF de sıfırlandı. Tüm bu indirimler ile 500 bin liralık konuta 57 bin lira indirim geldi.
Necip Nasır: Tapu Harcı İndirimi Kayıt Dışı Satışları ÖnlerNecip Nasır: Tapu Harcı İndirimi Kayıt Dışı Satışları ÖnlerMüteahhitler Federasyonu başkanı Necip Nasır, tapu harçlarının binde 20'den binde 15'e indirilmesi ve kat irtifakı sözleşmelerinde alınan 0.94 damga vergisinin kaldırılması ile ilgili kararı değerlendirdi. Nasır, bu indirim teşviki ile kayıt dışı satışlar
  • Menemen Konutları’nda Binalar YükseliyorMenemen Konutları’nda Binalar Yükseliyor
  • Lüks Gayrimenkul Sektöründe Stratejik İş BirliğiLüks Gayrimenkul Sektöründe Stratejik İş Birliği
  • ABD'de İnşaat Harcamaları Beklentilerin Aksine GerilediABD'de İnşaat Harcamaları Beklentilerin Aksine Geriledi
  • Karabulut’tan İnciraltı için planlama çağrısıKarabulut’tan İnciraltı için planlama çağrısı
  • İnşaat Mühendislerinden 81 İlde Ortak Eylemİnşaat Mühendislerinden 81 İlde Ortak Eylem
  • Emlak Vergisinde İkinci Taksit Ödeme Dönemi BaşladıEmlak Vergisinde İkinci Taksit Ödeme Dönemi Başladı
  • Basmane Çukuru Satışına Dört Kurumdan TepkiBasmane Çukuru Satışına Dört Kurumdan Tepki
  • Türk Doğal Taş İhracatçıları, Fas’tan Sonra İspanya YolcusuTürk Doğal Taş İhracatçıları, Fas’tan Sonra İspanya Yolcusu
  • İngiltere'de Faiz Alarmı: Konut Kredilerinde Artış Beklentisiİngiltere'de Faiz Alarmı: Konut Kredilerinde Artış Beklentisi
  • Altın Emlak Global Ailesi İstanbul’da Bir Araya GeldiAltın Emlak Global Ailesi İstanbul’da Bir Araya Geldi
ÇOK OKUNANLAR
  • Adres Konak Projesi İzmir’in Kalbinde YükselecekAdres Konak Projesi İzmir’in Kalbinde Yükselecek
  • Detaydan Bütüne, Yaşam Alanları TasarlıyoruzDetaydan Bütüne, Yaşam Alanları Tasarlıyoruz
  • Katal İnşaat’ın Projesinde Plan Konut Yerine Ticaret Alanına DönüştüKatal İnşaat’ın Projesinde Plan Konut Yerine Ticaret Alanına Dönüştü
  • Konut Kredisinde 1 Milyon TL'nin Geri Ödemesi Ne Kadar?Konut Kredisinde 1 Milyon TL'nin Geri Ödemesi Ne Kadar?
  • Karabağlar’da 440 Hektarlık Alanın Planlama Yetkisi Büyükşehir’e DevredildiKarabağlar’da 440 Hektarlık Alanın Planlama Yetkisi Büyükşehir’e Devredildi
İnşaat Deryası
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
  • RSS
Tüm Hakları Saklıdır © 2016

İnşaat Deryası

 |  Haber Scripti

    Günün Öne Çıkan Haberleri

    • Adres Konak Projesi İzmir’in Kalbinde Yükselecek
    • Detaydan Bütüne, Yaşam Alanları Tasarlıyoruz
    • Katal İnşaat’ın Projesinde Plan Konut Yerine Ticaret Alanına Dönüştü
    • Konut Kredisinde 1 Milyon TL'nin Geri Ödemesi Ne Kadar?
    • Karabağlar’da 440 Hektarlık Alanın Planlama Yetkisi Büyükşehir’e Devredildi
    • Menemen Konutları’nda Binalar Yükseliyor
    • Manisa'ya 4 Milyar TL'lik Yeni Proje: Mysia Life 7 Kasımda Lansmana Çıkacak
    • Biva’da İkinci Kuşağın Hedefi  Markayı Avrupa’ya Taşımak
    • Kasım 2026 Kira Artış Oranı Açıklandı
    • Fon Krizi Sonrası Gayrimenkule Yönelim Arttı
    • Karabulut’tan İnciraltı için planlama çağrısı
    • Lüks Gayrimenkul Sektöründe Stratejik İş Birliği
    • ABD'de İnşaat Harcamaları Beklentilerin Aksine Geriledi
    • Konut Harcamalarında Yıllık Artış Yüzde 40,24’e Çıktı
    • TOKİ, Bodrum'daki Arsaların Fiyatını 1,3 Milyar TL Düşürdü