Tapu Harcı ve KDV İndiriminde Son Gün

Tapu Harcı ve KDV İndiriminde Son Gün

Hükümetin inşaat sektörünü desteklemek amacıyla uygulamaya konulan KDV indirimi ve tapu harcı indirimi kampanyası bugün sona eriyor.

A+A-

Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla bu yıl başlayan tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor. İndirimden yararlanmak isteyen birçok vatandaşın acele etmesi gerekiyor. 

İndirimli ev ve işyeri almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren indirim kararı 5 Mart 2018'de başlamıştı. Sektörü canlandırması beklenen indirim kampanyası için bugün son gün.

Tapu harcı binde 15'e düşürüldü

Konut ve iş yeri sahibi olmak isteyen vatandaşlar için başlatılan indirim kapsamında, tapu harcı konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü. Satış bedeli 300 bin TL olan bir daire için 6 bin alıcı, 6 bin satıcı olmak üzere ödediği 12 bin TL'lik harç, 4 bin 500 TL alıcı, 4 bin 500 TL satıcı olmak üzere toplamda 9 bin TL'ye düştü.

Yüzde 8 KDV uygulaması

Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında iş yerleri "bina ve/veya bağımsız bölüm şeklinde olanlar" olarak belirlendi. Karar kapsamında, konut ve işyeri teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor. 

Yüzde 18 KDV oranının uygulandığı konutlar “net alanı 150 metrekare ve üzerinde olanlar” geliyor. Bugün sona eren bu karar ile 500 bin TL’lik bir konutun 90 bin TL olan KDV bedeli, 40 bin TL’ye düşürüldü. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.