Tapu Harçları Yüzde 2'ye Düşürülmesi İçin Meclise Kanun Teklifi Sunuldu

Tapu Harçları Yüzde 2'ye Düşürülmesi İçin Meclise Kanun Teklifi Sunuldu

Tapu harçları ile ilgili kanun teklifi meclise sunuldu. Kanun teklifinde binde 20 olan tapu yarı yarıya düşürülerek binde 10 olarak değiştirilmesi teklif edildi. Kanun teklifi kabul edilirse tapu harçları kalıcı olarak düşecek.

A+A-

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden teklif ile tapu işlemlerine ilişkin harç oranlarının düşürülmesi amaçlanıyor.

HARÇLAR YARI YARIYA DÜŞECEK

Şahıslar ya da tüzel kişiler taşınmaz almak ya da satmak üzere taşınmazın bağlı olduğu tapu müdürlüğüne müracaat edip harç kanunu kapsamında alım satım tutarı üzerinden yüzde 2 (Binde 20) alıcıdan ve yüzde 2 (binde 20) satıcıdan olmak üzere toplamda yüzde 4 (Binde 40) harç ödüyor. Harç ile birlikte umhurbaşkanlığı Kararnamesinde belirlenen cetvele göre oranlar üzerinden döner sermaye tutarı öder ve böylece tapu işlemini gerçekleştiriyor.

İndirimler kalıcı olacak

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında tapu harcı indirimi kalıcı hale gelecek ve ev alıp satacaklar için kalıcı çözüm getirilecek.

HARÇLAR KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanunun mükerrer 138. maddesinin dördüncü fıkrasının üçüncü cümlesine "nispi haçlarda ise" ifadesinden sonra gelmek üzere "(4) sayılı tarifenin "I-Tapu İşlemleri başlıklı" bölümünün 20 numaralı fıkrasında sayılan tapu işlemleri hariç)" ibaresi eklenmiş ve (4) sayılı tarifenin "I-Tapu İşlemleri başlıklı" bölümünün 20 numaralı fikrasının (a) bendinin üçüncü paragrafındaki "bir katına kadar artırmaya," ibaresi metinden çıkarılmıştır. 
MADDE 2- Bu Kanunun yayımından itibaren (4) sayılı tarifenin "I-Tapu İşlemleri başlıklı" bölümünün 20 numaralı fıkrasının (a) bendinde sayılan tapu işlemlerinden Binde 10 oranında harç alınır. 
MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

KANUN TEKLİFİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum