İzmir’de Ruhsatlı Yapılar Bile Kaçak!

İzmir’de Ruhsatlı Yapılar Bile Kaçak!

BUMİDER'in düzenlediği programda konuşan İzmir milletvekili Necip Nasır, “İzmir’de üst ölçekli planlar yok. Üst ölçekli plan olmadan alt ölçekli plan yapılmaz. Bugün bir deneti olsa ruhsatlı yapılar bile kaçak duruma düşer” dedi.

A+A-

Buca Müteahhitler Derneği (BUMİDER) tarafından düzenlenen kahvaltıda inşaat sektörünün sorunları dile konuşuldu. Kahvaltı programına Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır, Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) başkanı İsmail Kahraman, İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) başkanı Ziya Dağlıer ve çok sayıda müteahhit katıldı

Programın açılış konuşmasını yapan Buca Müteahhitler Derneği (BUMİDER) başkanı Ferhat Özmen derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi paylaştı.

buca-muteahhitler-dernegi.jpg

BÜYÜKŞEHİR İMAR YÖNETMELİĞİ YENİDEN DÜZENLENMELİ

İnşaat sektöründeki son gelişmeler hakkında müteahhitlere bilgi veren Necip Nasır meslektaşlarının da sorunlarını dinledi.

Necip Nasır imar yönetmeliği ile ilgili olarak, “Danıştay 6. İdaresi Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği iptalinden sonra yeni imar yönetmeliğinin hazırlanıp yayınlanması için var gücüyle çalıştıklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imar yönetmeliği olmadığı için Danıştay’ın iptal kararından çok olumsuz etkilendi. Ticaret Odamızdaki meclis üyesi arkadaşlarımız İmar Yönetmeliği yapması için Büyükşehir’e çağrıda bulundu. Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği hazırlayıp gönderdi ancak Danıştay tarafından iptal edilen maddelerin birebir aynısı yönetmelikte yer aldığı için Bakanlık iptal etmek durumunda kaldı. Büyükşehir’e yönetmeliği düzenleyip göndermesi için geri gönderdi. Büyükşehir İmar Yönetmeliği’ni Danıştay kararlarına uygun şekilde düzenleyip göndersin bakanlığa onaylatalım” dedi.

necip-nasir-008.jpg

İZMİR’DE RUHSATLI YAPILAR BİLE KAÇAK DURUMDA

Üst ölçekli imar planları olmadan alt ölçekli imar planlarının yapılamayacağını belirten Necip Nasır şu ifadelere yer verdi, “İzmir’in 100 binlik ve 5 binlik imar planları yok. Alt ölçekli planların yapılabilmesi için ilk önce üst ölçekli planların yapılması gerekiyor. Bugün üst ölçekli planların olmadığı birçok bölgede inşaat ruhsatı veriliyor. Bu yasal olarak yanlış. Bugün bir denetim olsa ruhsatlı yapılar dahi kaçak durumuna düşer. Büyükşehir Belediyesinin bir an önce üst ölçekli planları yapması gerekiyor.”

100 BİNLİK PLANLAR İLK HALİYLE GÖNDERİLSİN ONAYLAYALIM

İzmir’in 1/100.000 ölçekli çevre düzeni imar planının daha önce iki kez iptal edildiğini hatırlatan Nasır, “İlk 100 binlik imar planları onaylandığına yatırımcılar gelişme konut alanlarından arsa aldılar. Daha sonra açılan davlarla 100 binlik imar planları iptal edildi. Büyükşehir yeni bir plan hazırladı ama çok sayıda gelişme konut alanını tarım alanına çevirdi. İmar planlarına güvenip arsa yatırımı yapan iş adamlarımız büyük zarar gördü. Bu şekilde mağdur olan çok kişi var. İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 binlik planları ilk haliyle düzenleyip bize göndersin onaylayıp hayata geçirelim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.