Zorlu Konak Projesinin Ruhsatı Onaylandı: Kat Sayısı Düştü

Zorlu Konak Projesinin Ruhsatı Onaylandı: Kat Sayısı Düştü

Konak Belediyesi tarafından ruhsatı iptal edilen Zorlu Konak Projesinin yeni ruhsatı onaylandı. Projenin yüksekliği 159 metreden 131 metreye düşürüldü.

A+A-

Zorlu Holding Çankaya’daki Orkide Alışveriş Merkezi’nin yerine yapmayı planlandığı ve 60 katlı olacağı iddia edilen gökdelen projesi İzmir’de tartışma konusu olmuştu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve meslek odaları projeye karşı çıkmıştı. 

RUHSAT İPTAL EDİLDİ

Konak eski Belediye Başkanı Sema Pekdaş döneminde kesilen proje ruhsat Abdül Batur tarafından iptal edildi. Bir süre rafa kalkan konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

YÜKSEKLİK 159 METREDEN 131 METREYE DÜŞTÜ!

Konak Belediyesi projenin yapılacağı bölgedeki yüksekliği 159 metreden 131 metreye düşürdü.

BAŞKAN BATUR’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili konuşan Başkan Batur, “O bölgede yüksekliği 159 metreden 131 metreye düşürdük. Yapılacak projeler Hilton’un yüksekliğini geçemeyecek. Kentin siluetini bozacak her türlü projeye karşı olduğumuzu defalarca ifade ettik. Onun için Hilton’u referans aldık.  Yeni projeler Hilton’u geçmesin dedik. Buna göre bir karar aldık. Projeyi yapacak firma da kabul etti. Anlayışla karşıladılar” dedi.

HİLTON OTELİ’NİN ÖZELLİKLERİ NE?

Faaliyetine son veren, 30 Ekim depreminden sonra depremzedelere ev sahipliği yapan Hilton Otel, 1992’de hizmete açıldı. 33 katlı Hilton oteli yüksekliği ise 142 metre. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.