Zonguldak Filyos'taki İmara Aykırı Yapılar İçin Yıkım Kararı!

Zonguldak Filyos'taki İmara Aykırı Yapılar İçin Yıkım Kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

A+A-

Zonguldak’taki doğa harikası Filyos’taki imara aykırı yapılara Çevre Müdürlüğü'nden müdahale geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Ali Ayaroğlu'nun haberine göre; Çevre Müdürlüğü, belediyeye imara aykırı yapıların mevzuata uygun hale getirilmesi ya da yıkılması gerektiğini bildirdi.

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde 15 adet yapı ruhsatına, 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapının yedi adet bağımsız bölümünün imara aykırı olduğunu belirledi. Müdürlük, bu tespitleri Belediye Başkanı Ömer Ünal’a aktardı. İl Müdürlüğü, Filyos Belediyesi’ne imara aykırı olan yapıların 30 gün içerisinde mevzuata uygun hale getirilmesini, aksi durumda yıkılmasını istedi. Müdürlük tarafından yollanan evrakta, imar yolsuzluğunda uygulanacak yasa maddelerine dikkat çekilerek, “Bahse konu imar aykırılıklarının 30 gün içerisinde mevzuata uygun hale getirilmesi, aksi halde yıktırılması hükümlerini uygulamak üzere ilgili idaresi olan Filyos Belediyesi’ne bildirilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, müdürlüğün kararının kendilerine ulaştığına vurgu yaparak, “Karar doğrudur. Varsa hata düzeltme yoluna gideceğiz. Söz konusu imara aykırı yapının bir tanesi de belediyemizin. Parka WC yapmıştık kaçak raporu tutulmuş. Biz de kararı uygulayacağız, millet nereye yaparsa yapsın” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.