Zeytinköy'de 25 Yıllık İmar Sorunu Çözüldü

Zeytinköy'de 25 Yıllık İmar Sorunu Çözüldü

Antalya Muratpaşa ilçesine bağlı Yeşildere mahallesi olarak bilinen Zeytinköy'ün 25 yıllık imar sorunu çözüldü. Muratpaşa belediye başkanı Ümit Uysal, mahallenin gelecek için artık umutlu konuşmaya başladığını söyledi.

A+A-

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşildere Mahallesi'nde 25 yıldır devam eden 190 bin metrekare alanı kapsayan imar çalışmalarında parselasyon dosyasının askı sürecinin tamamlandığını söyledi.

ALLAH RAZI OLSUN

Yeşildere Muhtarı Kemal Genbeş, mahallesindeki değişimin Başkan Uysal'ın daha ilk görev yılında başladığını söyledi. Bölgede 18 uygulamasından gelen sıkıntıların çözümü için Ümit Uysal'ın büyük emek verdiğini aktaran Genbeş, “Sıkıntı olan yerlerde, Allah razı olsun Başkanımızdan, sorunların giderilmesini sağladı. Önümüzde ki günlerde artık planlar tapuya gidecek. Tapudan sonra buralara inşaat ruhsatı verilecek. Burada sosyal alanlar meydana çıkacak. Okulumuz, camimiz, karakolumuz, sağlık ocağı gelecek. Mahallenin çehresi değişecek. Yeşildere'nin Antalya'nın en güzide mahallelerinden olacağına eminim" diye konuştu.

İYİYE DOĞRU ZİRVE YAPIYORUZ

Genbeş, Muratpaşa Belediyesi'nin imarı tamamlanmış alanlarda açtığı yollarından bölgedeki suç oranın geriletilmesinde etkili olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Suç örgütleri, uyuşturucu baronları bu mahallenin eğitimsizliğinden, bakımsızlığından faydalanıyorlardı. Biz, belediyemiz ile beraber çok üzerine gittik. En büyük kurtuluş parselasyon çalışmasının ardından inşaat ruhsatlarının verilmesi olacak. Bütün herkese, özellikle Başkanımız Ümit Uysal'a teşekkür ediyorum. Burası Antalya'nın en köklü mahallesiyken en geri kalmış mahallesi haline getirildi. Ama artık kötü günler geride kaldı. Biz artık iyiye doğru zirve yapıyoruz. Yeşildere, Antalya'nın en iyi mahallesi olmaya adaydır."

MUAZZAM BİR ŞEY

Zeytinköy Anadolu Alevi Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Yılmaz Çarıklıoğlu ise imar sürecinin tamamlanmasını "Çok güzel, muazzam bir şey" sözleriyle anlattı. İmar düzenlemesinin mahalledeki çarpık yapılaşma tamamen sona erdireceğini belirten Çarıklıoğlu, “Yeni bir çehre, yeni bir yüz halkımız için çok faydalı olacak. En azından buradaki insanlar da ferah bir düzeye kavuşacak. Belediye Başkanımız Ümit Uysal'a çok teşekkür ediyorum. Artık Zeytinköy imajı değiştirecek. Burada ki gecekondu hayatından kurtulup cadde ve sokaklarıyla mahallemiz Antalya'nın güzide bir parçası olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.