Yönetmelik Değişti: Havuzlar Emsale Dahil Olmayacak

Yönetmelik Değişti: Havuzlar Emsale Dahil Olmayacak

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle havuzun net alandan çıkarılmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi de benzer bir karara imza attı. Yönetmelik değişikliğine göre havuzlar emsal yerine yüzde 30'a girecek.

A+A-

Villa, yazlık ve site projelerinde kullanılan yüzme havuzları inşaat alanı olarak tarif edilen emsal hesabından çıkartıldı. Düzenlemeye göre, havuzların emsale dahil olmayacağı netleşmiş oldu.

Maddeye, “Balkonların 1.30 kısımları veya bağımsız bölüm net alanının yüzde 20’sini geçmemek kaydıyda açık çıkma şartlarını taşıyan balkonlar, kat veya ara sahanlıklar dahil açık veya kapalı merdiven veya havuzlar katlar hesabına dahil edilemez” ifadeleri eklendi.

Yine, “Bağımsız bölüm olarak değerlendirilmeyen veya bağımsız bölümün eklentisi niteliği taşımayan, yapının ana taşıyıcı sistemleri ile bütünleşik olmayan, bahçe alanının yüzde 20’sini geçmeyen kameriye, pergola, sundurma ve süs havuzu ile açık havuzlar” ibaresi metne girdi.

Karar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden de geçtikten sonra yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına gönderilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum