Yıldırım Teferrüç Kentsel Dönüşüm Projesi Son Aşamada!

Yıldırım Teferrüç Kentsel Dönüşüm Projesi Son Aşamada!

Bursa Yıldırım'ın yüzde 33’ünü kentsel dönüşüme dahil eden Yıldırım Belediyesi, ilçenin marka değerine büyük katkı sağlayacak Teferrüç Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi’nde önemli mesafe kat etti

A+A-

İdeal şehir Yıldırım’ı oluşturmak amacıyla ilçenin yüzde 33’ünü kentsel dönüşüme dahil eden Yıldırım Belediyesi, ilçenin marka değerine büyük katkı sağlayacak Teferrüç Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi’nde önemli mesafe kat etti. İmar plan taslakları tamamlanan, kentsel tasarım ve mimari avan proje çalışmaları da ise son aşamaya gelinen proje için kısa sürede uzlaşma görüşmeleri başlayacak. 36 bin 600 metrekarelik alandaki 1. etap dönüşüm projesi tamamlandığında bölgedeki vatandaşlar modern ve güvenli konutlarda yaşama imkanı sağlayacak. 344 konutun yer alacağı projede ayrıca turizm ve rekreasyon alanları da yer alacak.

MODERN VE GÜVENLİ KONUTLAR YER ALACAK

Teferrüç Mahallesi’nde uygulamaya geçirilecek kentsel dönüşüm projesinde modern şehirleşme uygulamalarının ve planlama yöntemlerinin göz önünde bulundurulduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçenin genelinde başlattığımız dönüşüm projelerimizin temelini çevre ve kültür değerlerinin korunması, kentsel, kurumsal ve kültürel dönüşümle birlikte altyapı sistemleri oluşturuyor” dedi. Bölgedeki dönüşümün coğrafik yapıya uygun şekilde yapılacağını da altını çizen Başkan Edebali, “Teferrüç mahallesinde yıllarca süren plansız yapılaşma güvensiz yapılaşmanın yanı sıra Uludağ’ın yeşiline ve görüntüsüne de ciddi oradan zarar vermiş. Projemizle bu durumu ortadan kaldıracağız” dedi.

DOĞA VE İNSAN DENGESİ

Uludağ’ın eteklerinde insanların içini karartan görüntülerin yerini, modern doğa ve çevreyle uyum içerisinde bir yapılaşma alacağını da sözlerine ekleyen Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızın tüm beklentilerine cevap verecek, insan ve doğa dengesini unutmadan, kültürel değerlerimizi koruyan bir kimliğe kavuşulacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmayacağı dönüşümle bu bölgemiz sadece Yıldırım’da değil tüm Bursa’da yükselen bir değere sahip olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.