Yeni İmar Yönetmeliği 3-4 Gün İçerisinde Yayınlanacak

Yeni İmar Yönetmeliği 3-4 Gün İçerisinde Yayınlanacak

Danıştay, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği iptaliyle ilgili gerekçeli kararını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdi. Bakanlık yeni bir plan hazırlayarak onaylanması için Cumhurbaşkanlığına gönderdi.

A+A-

TMOOB Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve Makine Mühendisleri Odası'nın açtığı davalar sonucunda Danıştay 6. İdare mahkemesi Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin bazı maddeleri hakkında yürürtmeyi durdurma kararı almıştı.

Danıştay'ın imar planı iptali ile ilgili önemli gelişme yaşandı.

Danıştay 6. İdare mahkemesi iptal edilen maddelerin gerekçeli kararını 19 temmuz Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletti. Bakanlık çok kısa bir süre içerisinde mahkemenin gerekçeli kararını göz önünde bulundururarak iptal edilen maddeleri düzenledi.

Bakanlık tarafından hazırlanan yeni imar yönetmeliği Yönetmeliği Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Müdürlüğü'ne gönderildi. Cumhurbaşkanlığı'nın onayı halinde yeni yönetmelik resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Yeni yönetmeliğin 3-4 gün içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Yeni İmar Yönetmeliği'nin yayınlanmasının ardından 5 aydır bekleyen ruhsatlar verilmeye başlanacak ve yeni ruhsat başvuruları alınabilecek.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.