Yamanevler-Sancaktepe Metrosu Ne Zaman Açılacak

Yamanevler-Sancaktepe Metrosu Ne Zaman Açılacak

Yamanevler Sancaktepe metro hattında test sürüşleri başladı. Test sürüşlerinden dolayı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı 3 gün daha hizmet vermeyecek . Yamanevler Sancaktepe metro hattının ağustosta açılması planlanıyor.

A+A-

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nda 3 gün daha ulaşım hizmeti verilmeyecek. Bunun nedeni olarak ise, hattın ikinci etabı olan Yamanevler-Sancaktepe bölümünün hizmete alınması için test sürüşlerinin 31 Temmuz ile 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde de devam edecek olması gösterildi. 

12-13-14-16-17-18-28-29 ve 30 Temmuz'da yapılan ters sürüşlerinde herhangi bir teknik arazı ve aksaklık tespit edilmemesine rağmen deneme seferlerinin bir süre daha sürdürülmesinin iyi olacağına karar verildi.

Test sürüşlerinin tamamlanması ve herhangi bir sorun tespit edilmemesi durumunda sürücüsüz metro, 3 Ağustos Cuma günü ulaşım hizmeti verecek.

Gerekli kontroller bitirildikten sonra ise bir aksilik olmaması halinde hattı ikinci etabı olan Yamanevler-Sancaktepe bölümü de ağustos ayında hizmete alınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum