Vadeli Araç Satın Alma

Vadeli Araç Satın Alma

Araç, ev ve arsa gibi yüksek miktar gerektiren yatırımlar bazen farklı koşullar ile satıla bilmektedir.

A+A-

Genel itibari ile peşin para veya kredi ile yapılan bu yatırımlar satıcı ile anlaşılmalı durumunda farklı ödeme koşulları ile de ödene bilmektedir. Bir miktar peşin para verilmek sureti ile kalan paranın taksitlendirilmesi veya peşinatsız taksitle araba almak mümkündür.

Satıcının ister kurumsal bir firma olsun iter bir galeri olsun bakacağı inceleyeceği husus alıcının bu borcu ödeye bileceği bir gelirinin olup olmamasıdır. Bu anlamda ikna olması durumunda peşinatsız araba alma imkanı bile sağlana bilmektedir. Peşinatsız taksitle araba almak isteyenlerin yazımızı okumaya devam etmesi gerekiyor.

Kimler Vadeli Araç Satışı Yapmaktadır?

Vadeli olarak araç almak isteyenlerin ilk olarak uğradıkları yer bankalardır. Bankaların uygun araç krediler bulunmaktadır. Kredi notunda herhangi bir sıkıntı olmaması durumunda banka araç bedelinin tamamını bile kredi olarak verebilir. Burada önemli olan bankalar arasındaki kredi notunun yüksek olmasıdır. Bu not daha önceki borçların zamanında ödenip ödenmediği, aylık gelir düzeyi ve başka borçların olup olmamasına göre belirlenen bir puandır. Tüm bankalar ortak olarak bu puanı göre bilir ve ona göre kredi verirler.

Bazı araç markaları bankalarile anlaşarak müşterilerine uygun oranlı kredi ile araç satışı yapabilmektedirler. Bu şekilde de ister bir kısmını peşin vermek suretiile ister tamamının kredi kullanması ile araç sahibi oluna bilir. Kurumsal firmalar kendi finans şirketleriaracılığıile de kredi verebilirler. Her hangibirbankaile bağlantı kurulmaksızın koç finans ve benzeri firmalar kredi verebilmekte taksit uygulaması yapabilmektedirler.

Yardımlaşma Usulü ile Araç Satışı

Son zamanlarda baya ilgi gören Emin evim, Fuzul ev, Bir evim tarzı organizasyonlara da dahil olarak araç sahibi olmak mümkündür. Bu organizasyonlar sayesinde hiç paranız bulunmasa bile araç sahibi olunabilir. Buradaki tek masraf organizasyon ücretidir. Bu sayede peşinatsız araba alabilirsiniz.

Galeriler tarafından da bazı peşinatsız araç kampanyaları bulunmaktadır. Güvenilir olan bilhassa kurumsal galeriler aracılığı ile sıfır veya ikinci el araç peşinatsız olarak alına bilir. Bu firmaların da ilanlarını takip etmekte fayda vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.