Üsküdar Kirazlıtepe'de 15 Bin Vatandaşın 2B Sorunu Çözüldü

Üsküdar Kirazlıtepe'de 15 Bin Vatandaşın 2B Sorunu Çözüldü

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum Üsküdar Kirazlıtepe'de 57 yıllık tapu sorununu çözerek 15 bin vatandaşa tapularını verdiklerini söyledi.

A+A-

Üsküdar Kirazlıtepe'de tapu sorunun 57 yıldır çözülmediğini söyleyen Bakan Kurum, "Kirazlıtepe bölgesinde bakanlık olarak belediyemizle işbirliği içinde yapım işine giriyoruz ve yapım sürecini başlatıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta Kirazlıtepe'de temeli atacağız." diye konuştu.

Muhtar adaylarıyla bir araya gelen Bakan Kurum, Üsküdar'daki 2B arazileri ve Kirazlıtepe bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kurum, Kirazlıtepe'de yapılacak projenin ruhsatlarını gösterdi.

Kurum, "Sayın Başkanımız vatandaşlarımıza söz verdi. O söz neticesinde biz 'mart ayında buraya başlayacağız' dedik. İnşallah önümüzdeki hafta Kirazlıtepe'de temeli atacağız. Bunlar da ruhsatları. Üsküdar'da yıllardır süren 2B sorununu nihayet mutlu sonla bitirdik. Yaklaşık 15 bin vatandaşımızı ilgilendiren bu sorunu tüm vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde 2B problemimizi halletmiş olduk. Tüm problemleri etaplar halinde kısım kısım çözüyor olacağız." açıklamasında bulundu.

57 YILLIK TAPU SORUNU

Kirazlıtepe kensel dönüşüm projesinde önemli bir aşamaya geldiklerini söyleyen Kurum, 180 bin metrekare büyüklüğündeki Kirazlıtepe'de 785 hak sahibinin olduğunu söyledi. Alanda 566 yapının bulunduğunu kaydeden Kurum, şunları söyledi: 

"57 yıldır tapu sorunları çözülmedi. Kirazlıtepe bölgesinde bakanlık olarak biz belediyemizle işbirliği içinde yapım işine giriyoruz ve yapım sürecini başlatıyoruz. Bakanlık olarak bu bölgelere yürütülen uygulamaları hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için  TOKİ  Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Üsküdar Belediyesi Başkanlığıyla işbirliği protokolü yaptık. Hızlı bir şekilde örnek bir uygulama yapmak için yola çıktık. 124 blokta zemin artı üçü, dördü geçmeyecek şekilde 184 bin metrekarelik inşaat alanı bulunuyor. Bu dönüşüm projesinin İstanbul'un silüetine, Üsküdar'a ve Kirazlıtepe'ye uygun olması için varımızı, yoğumuzu tüm enerjimizi buraya veriyoruz. Bunları yaparken tamamen vatandaşımızın rızası çerçevesinde yapıyoruz. Vatandaşımız içinde oturacak, hiçbir şekilde mağdur edilmeyecek. Yerinde dönüşüm kapsamında hiçbir hak sahibimizi alanın dışına göndermiyoruz. Sosyal dokuyu koruyacağımız bu projede yüzde 50'yi de yeşil alana ayırıyoruz." 

"İSTANBUL'A 92 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK"

Bakanlık olarak İstanbul'a son 16 yılda 92 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 milyar liralık yatırımın da devam ettiğini belirtti.

İlçede yapılacak kamu ve özel sektör yatırımlarının da önünü açtıklarını söyleyen Kurum, "Toplamda 137 milyar liralık 165 adet projenin çevre etki değerlendirme raporunu vermek suretiyle projelerin yapılmasını onayladık." diye konuştu. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bin 442 hektar büyüklüğünde 65 adet riskli alan ilan edildiğini ifade eden Kurum, 245 bin konut ve iş yerinin yıkıldığını, bir taraftan da yapımının devam ettiğini belirtti.

Kentte bakanlık ve TOKİ tarafından 314 şantiyede 158 bin konut, 52 bin kapasiteli stadyum, 8 hastane, 24 kamu binası yapıldığını söyleyen Kurum, toplam yatırım bedelinin 49 milyar lira olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.