Urla'da 100 Dönümlük Araziyi Konut İmarına Açan Planlar Mahkemelik Oluyor

Urla'da 100 Dönümlük Araziyi Konut İmarına Açan Planlar Mahkemelik Oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Urla Gülbahçe 1/5000 ölçekli nazım imar planında 71.977 metrekarelik günübirlik tesis ve 30.033 metrekarelik park ve yeşil alana konut imarı vermişti. Şehir Plancıları Odası planların iptali için dava açtı

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclisinde tartışmalara neden olan Urla Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar mevkiine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği Mayıs ayında askıya çıkarılarak kesinleştirilmişti.

Urla Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen planlarda Kıyı Kanunu ve yönetmeliği kapsamında Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar bölgesindeki bazı parsellerin statüleri değiştirilmiş ve kıyı kenar çizgisi yeniden belirlenmişti.

100 BİN METREKARE ALANI KAPSIYOR

Askıya çıkan planlara göre hali hazırdaki 1/5000 ölçekli imar planında ‘günübirlik tesis alanı’, ‘park ve yeşil alanlar’ olarak belirlenmiş parsellerin statüleri konut alanına çevrildi. Kararla birlikte 71 bin 977 metrekare büyüklüğündeki günübirlik tesis alanı ve 30 bin 33 metrekare büyüklüğündeki park ve yeşil alan yapılaşmaya açıldı.

İPTALİ İSTENECEK

Planları inceleyen TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yargıya taşıma kararı aldı. Şube tarafından açıklanan son yönetimi kurulu toplantı tutanaklarına göre açılacak dava ile birlikte yürütmenin durdurulması ve planların iptali istenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.