Türkiye'de 10 Noktaya 70 Bin Konut Yapılacak

Türkiye'de 10 Noktaya 70 Bin Konut Yapılacak

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın, aktif yaşlanma planlarının hayata geçirilmesi adına TOKİ ile ortak olarak 10 noktaya 70 bin konut yapacak.

A+A-

Farklı yaşlara hitap eden ve sağlıklı bir nesil yetiştirme gibi hedefler doğrultusunda sürmekte olan ' Türkiye Yaşlanma Master Planı ' çalışmalarına devam eden Dünya Yaşlanma Konseyi, aktif yaşlanma planlarının hayata geçirilmesi adına TOKİ ile konut projesi üzerinde çalışıyor. 

10 noktaya 70 bin konut yapılacak

Yeni Şafak'ın haberine göre, Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın, yerinde yaşlanmanın önemine dikkat çekerek, iyi yaşlanmak için hedefin milyonlarca yeni konut seçeneği olacağını ve ilk aşamada Türkiye'nin 10 bölgesine 70 bin konut yapılacağını söyledi. Gerekli anlaşmaların sağlanması durumunda projenin Almanya'ya da taşınacağını belirtti. 

Projedeki hedefin her yaşa uygun konut yapmak olduğunun altını çizen Aydın, yaşlılar, engelliler, iklim ve felakete göre bazı göçlerin de olacağını ve onlara hazırlık amacıyla konut yapılacağını söyledi. 

TOKİ ile görüşmelerin sürdüğünü söyleyerek, olumlu sonuçlanması halinde Türkiye'nin 7 bölgesinde toplam 10 noktaya 70 bin konutun inşa edileceğini açıkladı. 

Yurt içindeki yaşlılar, göç eden yaşlılar için konut

Projenin faaliyetlerine başlaması durumunda önceliğin Türkiye'deki yaşlı nüfusa verileceğinin altını çizen Aydın, yurt içindeki yaşlı nüfusun bu konutlara yerleştirildikten sonra göç eden yaşlılarında plana dahil edileceğini, Almanya'daki TOKİ ile anlaşılması durumunda da aynı projenin orada da yapılacağını ifade etti. 

Projenin amaçlarından bir diğerinin de sağlıklı bir nesil yetiştirmek olduğunu söyleyen Aydın, her şeyin devlete yüklenerek çözülemeyeceğini, artık yerinde ve sivil toplum vakıfların çok önde rol aldığı yeni modeller geliştirmek durumunda olduklarını anlattı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.