TOKİ 16 İlde Sosyal Konut Projelerinin İhalesini Gerçekleştiriyor!

TOKİ 16 İlde Sosyal Konut Projelerinin İhalesini Gerçekleştiriyor!

TOKİ tarafından inşa edilecek sosyal konutlar için ihaleler gerçekleştirilmeye devam ediyor. Gelecek hafta ihalesi yapılacak projeler açıklandı. Peki hangi şehirlerde kaç sosyal konut projesi için ihale yapılacak.

A+A-

TOKİ’nin 250 bin adet konutluk İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi ile alakalı olarak konut tarafından yeni gelişmeler yaşanıyor. 31 Ekim tarihinde başvurular sona ermiş ve kura çekim tarihleri beklenmeye başlanmıştı. TOKİ sosyal konutlar için şu ana kadar kura çekim tarihlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak TOKİ’nin sosyal konutların inşası için harekete geçtiği biliniyor. Bu maksatla gelecek hafta çok sayıda ilde sosyal konutların inşası için ihaleye çıkılacak.

TOKİ HANGİ ŞEHİRLERDE SOSYAL KONUT İHALELERİ YAPACAK?

TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan ihale duyurularına göre gelecek hafta çok sayıda ilde sosyal konut inşası için ihaleler yapılacak. İnşaat firmaları bu konut projelerini yapabilmek için ihalelere teklif verecekler. En düşük maliyetli teklifin miktarı TOKİ’nin belirlediği maliyet kapsamındaysa ihale o teklifin sahibine verilecek. Kısa bir sürede yer teslimi yapılıp 2 yıl içerisinde de konutların teslimi istenecek.

TOKİ tarafından yayınlanan ihale takvimine göre gelecek hafta Çanakkale, Denizli, Ankara, Elazığ, Balıkesir, Erzincan, Bilecik, Konya, Sinop, Artvin, Kars, Afyonkarahisar, İstanbul, Bartın, Çankırı ve Nevşehir olmak üzere toplam 16 şehirde yapılacak olan sosyal konutlar için ihaleler düzenlenecek.

TOKİ 16 ilde 4.797 konutluk sosyal konut projelerinin ihalesini yapıyor!

KAÇ SOSYAL KONUTUN İHALESİ YAPILACAK

TOKİ tarafından 81 ilde yapılacak olan 250 bin adet sosyal konut için proje proje ihaleler gerçekleştirilmeye başlandı. Bu kapsamda 7-11 Kasım haftasında 16 şehirde yapılacak olan bazı sosyal konut projelerinin ihaleleri gerçekleştirilecek. Yeni haftada 16 ilde toplam 4.797 sosyal konut için ihaleler yapılacak. Bu projelerde ilk temellerin 2023 girmeden atılması bekleniyor.

TOKİ’nin sosyal konut projeleri en geç 2023 yılının ilk çeyreğinde başlamış olacak. Aynı sürede TOKİ sosyal konut kuraları çekilerek hak sahibi vatandaşlar da belirlenecek. 2025 yılında ise sosyal konutlar hak sahibi vatandaşlara teslim edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.