TMSF'den Bornova'da 33 Milyon TL'ye Satılık Arsa

TMSF'den Bornova'da 33 Milyon TL'ye Satılık Arsa

TMSF, Bornova Egemenlik mahallesinde Çimentaş arazisi içerisinde yer alan 6.589 metrekarelik sanayi ve depolama alanı imarlı arsayı 33 milyon TL bedelle satışa çıkardı. Açık artırma ihalesi 29 kasım tarihinde gerçekleşecek.

A+A-

TMSF, Bornova Egemenlik mahallesinde yer alan 6.589 metrekarelik sanayi ve depolama alanı imarlı arsayı 33 milyon TL bedelle satışa çıkardı. Açık artırma ihalesi 29 kasım tarihinde gerçekleşecek.

İHALE İLANI

İzmir ili, Bornova ilçesi, Egemenlik Mahallesi, 22736 ada, 1 no.lu parsel, 6.598,09 m² yüzölçümlü taşınmaz, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı kapsamında "Sanayi ve Depolama Alanı"nda kalmakta olup "TAKS: 0,50" yapılaşma koşuluna haizdir. 09.11.2009 tarih, 81-2655 sayılı encümen kararına istinaden konu parsel, İmar Kanununun 18.maddesine göre imar uygulaması görmesi gerekmektedir. Parsel üzerinde, güncel imar durumuna göre en etkin ve verimli kullanımı sağlamayan ve metruk durumda olan, ayrıca değerlemede de dikkate alınmayan 255 m² kapalı alana sahip bir yapı ve 25 m² alanlı sundurma mevcuttur. Parselin yaklaşık 5.000,00 m² kısmı saha betonu ile kaplıdır. Taşınmaz üzerinde "3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi ile imar düzenlemesine alınması” beyanı mevcuttur. Konu beyan eski tarihli (26.11.2009 tarih ve 12628 yevmiye) olup satışa engel değildir.

İhaleye katılabilmek için taşınmazların muhammen bedelinin % 5’i oranındaki nakit teminatın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun T. Vakıflar Bankası T.A.O nezdindeki TR79 0001 5001 5800 7294 3682 56 IBAN hesabına teklif verme süresinin bitimine kadar yatırılması gerekmektedir.

FON, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmayıp ihalenin yapılıp yapılmamasında veya dilediğine yapılmasında serbesttir.

İhale ile ilgili bilgiler ve fotoğraflar taahhüt niteliğinde olmayıp, genel bilgi niteliğindedir.

İhaleye katılanlar şartnameyi, şartname ekini ve ilan metnini okumuş ve kabul etmiş sayılacaktır.

Satış ilanında dizgi ve baskı hatası olması halinde ihale anındaki açıklamalar esas alınacaktır.

Taşınmazların devir ve tescil işlemleriyle ilgili her türlü sözleşme masrafları alıcıya; vergi, resim ve harçlar ile buna benzer tüm yükümlülükler yasal düzenlemeler kapsamında taraflara ait olacaktır.

Taşınmazlara bir istekli tarafından teklif verildiği takdirde teklif sahibine teklifinin uygun bulunup bulunmadığı yapılacak değerlendirmeyi müteakip bildirilecektir. Taşınmazların ihalesine katılabilmek için şartnamenin teklif rakamının yazılı olduğu kısmı ile istekliye ait bilgileri içeren kısımlarının doldurulup her sayfasının imzalanarak eklenecek belgelerle birlikte 25.11.2022 tarihine kadar TMSF’ye teslim edilmesi gerekmektedir.

İhale üzerinde kalan ihale alıcısı Fon tarafından verilen sürede yükümlülüklerini yerine getirmediği veya satın almaktan vazgeçtiği halde, muhammen bedel üzerinde teklif verilmiş olmak kaydıyla FON, ikinci en yüksek teklifi veren alıcıya teklifte bulunabilir.

Taşınmazları görmek isteyen istekliler randevu oluşturmak için aşağıdaki telefon numaralarından kurum yetkililerine ulaşabilirler.

İhale şartnamesi internet sitemizde satış ilanları bölümünde yayımlanmaktadır. Bilgi almak ve ihaleye başvurmak isteyenlerin aşağıdaki adres ve telefonlardan irtibat kurmaları tebliğ ve ilan olunur.

Açık Teklif ve Açık Arttırma Şartnamesi 

                                                                                             

Bilgi ve başvuru için:

 

TMSF İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi Başkanlığı

Büyükdere Cad.No:143 Esentepe/İstanbul

Tel  : 0212 340 22 19-36-40

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.