Teknik Yapı İstanbul ve İzmir'de 3 Yeni Projeye Başlayacak

Teknik Yapı İstanbul ve İzmir'de 3 Yeni Projeye Başlayacak

İstanbul, İzmir ve Denizli'de 5 bin 259 konutluk 7 projenin inşaatına devam eden Teknik Yapı, İstanbul ve İzmir'de 3 yeni projeye başlamayı planlıyor. Projelerden ikisi İstanbul'da biri İzmir'de hayata geçirilecek.

A+A-

Dönüşüm kapsamında son 22 yılda 14 bin 310 konutu tamamlayan Teknik Yapı, yeni dönüşüm projelerine başlamaya hazırlanıyor.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 1974 yılında faaliyet göstermeye başlayan Teknik Yapı'nın, 2003 yılına kadar başta Bağdat Caddesi olmak üzere Anadolu Yakası'nın birçok bölgesinde apartman bazlı kentsel dönüşüm yaptığını, 2003 yılında Emlak Konut'un hayata geçirdiği hasılat paylaşım modelinin ilk ortaklarından olarak toplu konut alanında faaliyete başladığını söyledi. Aynı süreçte 1999 depreminden sonra başlayan büyük çaplı kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız verdiklerini kaydeden Durbakayım, “Bu kapsamda Kartal, Maltepe, Bahçeşehir, Ataşehir, Tuzla ve Fikirtepe'de gerçekleştirdiğimiz 17 büyük projede toplam 14 bin 310 konuttan oluşan projeleri tamamladık. Günümüzde yine kentsel dönüşüm kapsamında 5’i İstanbul'da olmak üzere Denizli ve İzmir'de toplam 7 projeden oluşan ve toplam 5 bin 259 konutluk kentsel dönüşüm projelerinin inşaatını sürdürüyoruz” dedi.

Yeni projeler İstanbul ve İzmir'de olacak İki tanesi İstanbul, biri  İzmir  olmak üzere altyapı hazırlıklarıyla uğraştıkları en az üç projeleri bulunduğunu kaydeden Durbakayım, “Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin bitmesini bekliyoruz. Diğer taraftan Emlak Konut GYO'nun üzerinde çalıştığı kentsel dönüşüm projelerini de yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm adına atılan her adımın bugüne kadar bir sorunla karşılaştığını kaydeden Durbakayım, “Birkaç ay öncesine kadar kentsel dönüşüm uygulamalarının yeterli olduğu söylemek zordu. Yasa koyucu ve denetleyici olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bugüne kadar yapılmaya çalışılan tüm kentsel dönüşüm çalışmalarında gözlemledi, inceledi ve sonuçta en doğru uygulamanın nasıl olacağını saptadı. Hatta bunun için bizzat kendisi kolları sıvadı. Büyük çaplı kentsel dönüşüm çalışmalarındaki kritik sorunları çözmeye çalışan bakanlık, apartman bazlı dönüşümlerin de önünü açmak için KDV ve kredi teşviklerini devreye aldı. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Fikirtepe'de bizzat sahaya inen bakanlık, bundan sonraki projelerde de daha aktif rol alacağının işaretini verdi. Bu nedenle 2021 ve devamında daha hızlı bir dönüşüm hamlesinin olacağını düşüyorum" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum