Tatil Beldelerinde Yazlıkların Günlük Kiraları 300 ile 3 Bin TL Arasında

Tatil Beldelerinde Yazlıkların Günlük Kiraları 300 ile 3 Bin TL Arasında

Bayram tatili öncesinde tatile çıkma planı yapan birçok kişi otel yerine kiralık villa, apart ve daireleri tercih ediyor. En çok tercih edilen Ege bölgesinde villa ve dairelerin tamamı kiralandı. Kiralar günlük 300 TL ile 3 bin TL arasında değişiyor.

A+A-

Küresel salgın koronavirüs sebebiyle uzun süre evde kalan yerli turist, hem yeni normalleşme hem de bayramın son tatil fırsatı olarak görülmesiyle birlikte sahillere akın etti. Bu bayram Kovid-19 sebebiyle daha çok butik tatili tercih eden yerli turist, villa, müstakil ev, apart evler başta olmak üzere, butik oteller ve yatlara ilgi gösterdi. S

10 Ağustos'a kadar söz konusu yerlerin yüzde 100 dolduğunu dile getiren turizmciler, böyle ilgiyi ilk kez gördüklerini belirtiyor. Açık otellere de bayramın etkisiyle talebin arttığını vurgulayan turizmciler, bayram döneminde otellerin doluluklarının yüzde 60'ları bulacağını aktarıyor.

EGE BÖLGESİ ÖNE ÇIKTI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmde bayram yoğunluğunun hissedildiğini ifade ederek, "Özellikle Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris'te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları yüzde 100'leri buldu. Yat kiralamalarına da yoğun bir ilgi var. Özel ve butik yapılabilecek bütün seçenekler bu bayramda öne çıkıyor" diye konuştu. 

Ege ve Akdeniz'deki, büyük otellerin yüzde 35-40'ının açık olduğunu belirten Bağlıkaya, "Bu otellerin de bayramda dolulukları yüzde 60'ları bulacak. Bayram tatilinde Ege'ye olan talep daha yoğun" dedi. Koronavirüsün tatil alışkanlıklarını nasıl etkilediğine ilişkin de bir araştırma yaptıklarına dikkat çeken Bağlıkaya, "GENAR'ın 4 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, insanlar fiyattan ziyade hijyen ve güvenliğe önem vermeye başladı. Türkiye genelinde tatile gidenlerin yüzde 56'sını İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Mersin'dekiler oluşturuyor" diye konuştu.

Yüzde 65'i deniz tatili diyor

Tatile gitmeyi planlayanların yüzde 95'inin yurtiçinde tatil yaptığını belirten Bağlıkaya, tatile gidenlerin yüzde 65'inin deniz tatilini tercih ettiğine dikkat çekti. Bağlıkaya, "Yüzde 15'i memleketine gidiyor. Yüzde 5'i kültür turu, yüzde 5'i doğa turizmini tercih ediyor" dedi.

SON TATİL FIRSATI

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, "Ege, Akdeniz, Kapadokya ve Pamukkale'deki açık otellerimizde bayram hareketi oluşacak. Özel okulların 15 Ağustos'ta açılmasının da etkisiyle vatandaşlar bayramı son tatil fırsatı olarak görüyor" diye konuştu. Otellerin salgına karşı bütün tedbirlerini aldığını kaydeden Çorabatır, "Sertifika için çok ciddi emek verdik. Vatandaşlarımız da bayramda sosyal mesafe gibi kurallara dikkat ederse çok güzel bir bayram yaşarız" diye konuştu. 

KOYLAR TIKLIM TIKLIM DOLU

Yat Turizm Derneği Başkanı ve Begüm Yatçılık'ın sahibi Begüm Doğulu, yatlara şimdiye kadar hiç görmedikleri bir ilginin oluştuğuna vurgu yaptı. Doğulu, "Şu an koylar tıklım tıklım dolu. Yatlar yanaştığında ipini bağlayacak kaya bulamıyor. Böyle bir taleple ilk kez karşı karşıya kaldık" dedi. "Boş yat bulmak neredeyse imkânsız" diyen Doğulu, en alttan en üst segmente kadar bütün yatlara çok yüksek talebin oluştuğuna dikkat çekti. Yat ve teknelerin günlük 4 bin TL'den başlayıp 28 bin TL'ye kadar çıktığını dile getiren Doğulu, "Ortalama 1 haftalık tutuyorlar. Koyları gezip limana yanaşıyorlar. Yatlarda kamara sayısına göre kişi konaklaması oluyor" diye konuştu.

ORTALAMA 5 GECE TERCİH EDİLİYOR

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, bayram için güçlü bir talep oluştuğuna dikkat çekti. Vardar, "Turlar ortalama 5 gecelik satılıyor. Asos'tan Erdek'e kadar açık olan otellerin hepsi dolacak. En büyük talebi Bodrum görüyor. Bunu Çeşme ve Kemer takip ediyor" diye konuştu. Erken rezervasyon fiyatlarıyla pazarlama yaptıklarını belirten Vardar, "Bayram döneminde otellerin fiyatları artardı ancak bu yıl öyle bir hareket yok, fiyatlar cazibesini koruyor" dedi.

300 TL'DEN BAŞLIYOR 3 BİNE KADAR ÇIKIYOR

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Üyesi ve Villaapart'ın Genel Müdürü Yeliz Patıroğlu, bu sene villalara çok yoğun bir talep olduğuna dikkat çekerek, "15 Temmuz'dan beri villa ve apartların yüzde 90'ı dolu. Bu bayram döneminde yüzde 100 olacak. Yoğunluk 10 Ağustos'a kadar devam ediyor. Sonrasında yüzde 60'lara düşüyor" diye konuştu. 

Bayram dönemi için ortalama 6 gün kiralama yapıldığı bilgisini aktaran Patıroğlu, "Apart dairelerin günlük kirası 300 ila 600 TL arasında değişiyor. Villalar ise büyüklüğü, konumu ve havuza göre 1.000 ila 3.000 TL arasında" dedi. Yerli turistin en çok Kaş ve Kalkan'daki villaları tercih ettiğini anlatan Patıroğlu, bunu Fethiye, Bodrum ve Belek'in takip ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum