Tapuda Düşük Bedel Gösteren 80 Bin Kişi Maliye Bakanlığı'nın Radarına Takıldı!

Tapuda Düşük Bedel Gösteren 80 Bin Kişi Maliye Bakanlığı'nın Radarına Takıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı gayrimenkul sektöründeki denetimlerini artırırken tapuda düşük bedelle satış yapan 80 bin kişi RADAR sistemine yakalandı. Bakanlık söz konusu tapu işlemlerini tek tek inceleyerek ceza kesmeye başlayacak.

A+A-

Türkiye’de gayrimenkul sektöründen gelir elde edenlerin bu gelirleri bir süredir Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından inceleme altına alınmıştı. RADAR sistemi adı altında bir sistem kuran Hazine ve Maliye Bakanlığı alım-satım işlemleri ile kiralama işlemlerini mercek altına aldı. Fahiş fiyat artışı yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar, piyasalarda arz talep dengesinde bozulmalara neden olanlar bakanlık birimlerince denetime tabi tutuldular.

DETAYLI İNCELEME YAPILDI!

Yapılan çalışmalarda tapu ve emlak verileri detaylıca incelendi. Bu incelemelerde gayrimenkul değerleme raporları da kullanıldı. Bu şekilde bir analiz yapılarak herhangi bir olumsuz teşebbüste bulunanlar mercek altına alındı. Yapılan bu çalışmalarda vatandaşların ihbarları da değerlendirildi. Buna göre Hazine ve Maliye Bakanlığı işlem yapmaya başladı.

CEZALAR VERİLMEYE BAŞLANACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarına göre yapılan incelemelerde 55 bin riskli işlem tespit edildi. Yüksek riskli bulunan işlemler ise ilgili kurumlarla paylaşılacak. Araştırma neticesinde cezai işlem uygulanmasına karar verilirse o zaman cezalar kesilmeye ve bu cezalar mükelleflere bildirilmeye başlanacak.

TAPU HARÇLARI MERCEK ALTINDA

RADAR sistemi ile tüm mükellefler takip altında oluyorlar. Bu sistemde gayrimenkulün gerçek değerini göstermeyip düşük satış bedeli göstererek tapu harcını çok düşük tutarlarda ödeyenler de inceleniyor. Devleti bu yolla zarara uğratanların tespiti yapılıyor. Bu kapsamda 80 bin mükellef hakkında işlem yapıldığı bildirildi. Bu kişilerin ödedikleri vergiler kapsamlı olarak incelemeye alınırken devletin uğradığı vergi zararlarına göre hareket edileceği bildirildi. İlerleyen günlerde bu konuda önemli gelişmelerin olması beklenirken Hazine ve Maliye Bakanlığı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum