İnşaat Deryası
  • E-DERGİ
  • EMLAK GÜNDEMİ
  • PROJELER
  • KENTSEL DÖNÜŞÜM
  • TOKİ
  • ULAŞIM
  • TİCARİ PROJELER
  • ARSA-ARAZİ
  • İMAR
  • Kategoriler
    • Arsa-Arazi
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • İhale
    • İmar
    • İnşaat Malzemeleri
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Ticari Projeler
    • TOKİ
    • Turizm
    • Ulaşım
    • Vergi-Kredi
  • Foto Galeri
    • Dekorasyon
    • Dünya
    • Emlak Gündemi
    • Magazin
    • Projeler
  • Web TV
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Teknoloji
  • Diğer
    • Yazarlar
    • Manşetler
    • Günün Haberleri
    • Gazete Manşetleri
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Sitene Ekle
    • İletişim
2024 Yılında Tapu Harcı Geliri 90 Milyar TL'yi Bulacak2024 Yılında Tapu Harcı Geliri 90 Milyar TL'yi BulacakEmlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, " Bu yılı tüm gayrimenkul türlerinde 3 milyon seviyesinde bir satış ve yaklaşık 90 milyar toplam tapu harcı geliri ile kapatacağımızı öngörüyoruz” dedi
Tapu Harcına İndirim Geliyor!Tapu Harcına İndirim Geliyor!Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirim yapılması için yasa teklifi sunacak. Kayıt dışılığın giderilmesine dönük maddenin torba yasa teklifinde yer alması planlanıyor.
Şubatta 3 Milyar 591 Milyon TL Tapu Geliri Elde EdildiŞubatta 3 Milyar 591 Milyon TL Tapu Geliri Elde EdildiAçıklanan resmi rakamlara Türkiye genelinde geçtiğimiz şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerden 3 milyar 591 milyon 484 bin 24 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.
2023 Yılında Tapu Harçlarından 54.7 Milyar Lira Gelir Bekleniyor2023 Yılında Tapu Harçlarından 54.7 Milyar Lira Gelir BekleniyorGelecek yıl harçlardan toplam 107 milyar lira gelir gelmesi beklenirken, tapu harçlarından beklenen gelir 54.7 milyar lira olarak öngörülüyor.
Tapu Harcı Geliri 15 milyar 479 Milyon Liraya YükseldiTapu Harcı Geliri 15 milyar 479 Milyon Liraya YükseldiDevletin tapu harcı geliri 2020 yılında tarihi rekor kırdı. 2020'nin ilk 10 ayında 8 milyon 936 bin 74 adet gayrimenkul alım satımından 15 milyar 479 milyon TL gelir elde edildi.
Tapu Harçları Düşüyor!Tapu Harçları Düşüyor!Yeni sistemle tapu satışlarında değerinin altında gösterme dönemi bitiyor. Vergi paketi görüşmeleri sırasında Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan tapu harçlarının düşürülmesi konusunda hazırlık olduğunu belirtti. 
Konut Alım Satımında Yeni Dönem Başlıyor!Konut Alım Satımında Yeni Dönem Başlıyor!Hükümet konut alım - satım işlemleri üzerinden tahsil edilen tapu harcı için yeni düzenleme yapılacak. Tapu harcı gerçek değer üzerinden alınacak. Bölge değerinin altında işlem yapanlara cezai işlem uygulanacak.
Gayrimenkul Satışında Ekspertiz Zorunlu Hale GeliyorGayrimenkul Satışında Ekspertiz Zorunlu Hale GeliyorGayrimenkul satışında tapu harcını az ödemek için evin değerini gösterenler sıkı takibe alındı. Maliye ilanları ve kredileri takibe alıyor. Ayrıca yeni Gayrimenkul Değerleme sistemi ile ekspertiz zorunlu hale geliyor.
Tapu Harcı Ödemeleri Tek Tek İncelenecekTapu Harcı Ödemeleri Tek Tek İncelenecekGelir İdaresi Başkanlığı yeni strateji ve eylem planına göre evin satışını gerçek değerin altında gösterenler tespit edilecek. Bunun için tapu harcı ödemeleri tek tek incelenecek. Tapuda çapraz sorgu yapılacak.
Devletin Tapu Harcı Geliri 11 Milyar Doları GeçtiDevletin Tapu Harcı Geliri 11 Milyar Doları Geçti2018 yılında 2,5 milyon tapu el değiştirirken toplam 8,9 milyon tapu işleminden elde edilen tapu harcı geliri 11 milyar 291 milyon TL'ye ulaştı.
Tapu Harçlarını Eksik Ödeyenlere Ceza!Tapu Harçlarını Eksik Ödeyenlere Ceza!Tapu harçları, gayrimenkul devirlerinde emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor.
Hem Vatandaş Hem Sektör Açısından Çok Önemli Bir AdımHem Vatandaş Hem Sektör Açısından Çok Önemli Bir Adımkonutta yüzde 8 KDV ve tapu harçlarında yüzde 3 vergi oranı uygulamasının 31 Aralık 2019’a kadar uzatılması, gayrimenkul sektöründe olumlu karşılandı. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin kararı değerlendirdi.
Tapu Harçlarına Yeni Düzenleme GeliyorTapu Harçlarına Yeni Düzenleme GeliyorÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Tapu harcının gerçek değerler üzerinden alınması için bazı düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Bakan Kurum meclis açılır açılmaz düzenleme için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.
Tapu Harcı ve KDV İndirimi  2 Milyon 130 Bin Konut Stoğunu EritecekTapu Harcı ve KDV İndirimi 2 Milyon 130 Bin Konut Stoğunu EritecekTapu harcı ve KDV indirimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “Alınan önlemler çok önemli, son 5 yılda birikmiş olan 2 milyon 130 bin konut stoğunu eritecek” dedi.
Konut Hesabıyla Alınan Evlerde Tapu Harcı ÖdenmeyecekKonut Hesabıyla Alınan Evlerde Tapu Harcı ÖdenmeyecekKonut hesabı desteğini 15 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkaran hükümet yeni bir destek için kolları sıvadı. Bakanlar kurulunda alınacak karar ile konut hesabı desteği ile alınan evlerde tapu harcı sıfırlanacak.
2018 Tapu Harcı Masrafları?2018 Tapu Harcı Masrafları?28 Aralık tarihinde yayınlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile 2018 yılı tapu harçları tespit edildi.
Tapu Harcı Nedir? Tapu Harcı Nasıl hesaplanır ?Tapu Harcı Nedir? Tapu Harcı Nasıl hesaplanır ?2017 yılında tapu harcı ödemek isteyenler dikkat! Tapu harcı nedir, nasıl hesaplanır, e-tahsilat ile tapu harcı nasıl ödenir
Semte Göre Tapu HarcıSemte Göre Tapu Harcı Gayrimenkul satışında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı yüzde 2 olarak alınan tapu harcı, söz konusu taşınmazın lüks olup olmadığı, semti, sertifika karşılığı edinimi ve değerine göre değişecek.
Tapu Harcına Düzenleme Geliyor!Tapu Harcına Düzenleme Geliyor!Bakan Ağbal, alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer olmak üzere yüzde 4 olarak alınan tapu harcının farklılaştırılmasına yönelik düzenleme yapılacağını da söyledi.
Ev Alırken Yanlış Beyana Maliye'den 6 Bin Lira Ceza!Ev Alırken Yanlış Beyana Maliye'den 6 Bin Lira Ceza!Bugünlerde birçok vatandaşın ekstradan ‘tapu harcı’ borcu çıkmaya başladı. Ev alırken yanlış beyana Maliye banka kredisi ve hesap hareketinden ulaşıp cezayı kesiyor. “600 lira kazanayım” derken 6 bin lira kaybetmeyin.
Devlet 2017'de 11.5 Milyar Lira Tapu Harcı Toplayacak!Devlet 2017'de 11.5 Milyar Lira Tapu Harcı Toplayacak! 2017 yılında toplam 20 milyar 255 milyon olan toplam harç parasının 11,5 milyarını inşaat sektörü ödeyecek.
  • Çeşme ve Urla’da Konut Fiyatları Rekor Seviyede!Çeşme ve Urla’da Konut Fiyatları Rekor Seviyede!
  • Rusların Konutta Türkiye’deki Gözdesi Belli Oldu!Rusların Konutta Türkiye’deki Gözdesi Belli Oldu!
  • İzmir’de Kentsel Dönüşüm Kredisi Talebi Diğer İllere Göre Düşük Kaldıİzmir’de Kentsel Dönüşüm Kredisi Talebi Diğer İllere Göre Düşük Kaldı
  • TOKİ'nin Kurasız Açık Satışları 15 Haziran'da BaşlıyorTOKİ'nin Kurasız Açık Satışları 15 Haziran'da Başlıyor
  • Avrupa'da Ev Almanın En Pahalı Olduğu Şehirler...Avrupa'da Ev Almanın En Pahalı Olduğu Şehirler...
  • İngiltere Konut Piyasasındaki Yavaşlama Dip Seviyeye Ulaştıİngiltere Konut Piyasasındaki Yavaşlama Dip Seviyeye Ulaştı
  • Creavit Geleceğin Mimarlarıyla İş Birliği YapıyorCreavit Geleceğin Mimarlarıyla İş Birliği Yapıyor
  • Gayrimenkul Sektörüne Işık Tutan PanelGayrimenkul Sektörüne Işık Tutan Panel
  • ABD'de İkinci El Konut Satışları Yılın En Yüksek SeviyesindeABD'de İkinci El Konut Satışları Yılın En Yüksek Seviyesinde
  • İnciraltı’nda 874 milyon TL’lik arazi satışa çıkıyorİnciraltı’nda 874 milyon TL’lik arazi satışa çıkıyor
ÇOK OKUNANLAR
  • Point Bornova İhalesini Kazanan Firma Belli OlduPoint Bornova İhalesini Kazanan Firma Belli Oldu
  • Konut Satışlarında 2,5 Yılın En Sert DüşüşüKonut Satışlarında 2,5 Yılın En Sert Düşüşü
  • Nurol GYO ve Prokar'dan Urla'ya Yeni Proje: Fiyatlar 850 Bin Dolardan BaşlıyorNurol GYO ve Prokar'dan Urla'ya Yeni Proje: Fiyatlar 850 Bin Dolardan Başlıyor
  • Türk Müteahhitler 138 Ülkede 13 Bin Proje TamamladıTürk Müteahhitler 138 Ülkede 13 Bin Proje Tamamladı
  • Orta Vadede Yeni Fırsatlar Doğacak, İnşaat Sektörüne Büyük Görev DüşecekOrta Vadede Yeni Fırsatlar Doğacak, İnşaat Sektörüne Büyük Görev Düşecek
İnşaat Deryası
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
  • RSS
Tüm Hakları Saklıdır © 2016

İnşaat Deryası

 |  Haber Scripti

    Günün Öne Çıkan Haberleri

    • Point Bornova İhalesini Kazanan Firma Belli Oldu
    • Konut Satışlarında 2,5 Yılın En Sert Düşüşü
    • Nurol GYO ve Prokar'dan Urla'ya Yeni Proje: Fiyatlar 850 Bin Dolardan Başlıyor
    • Türk Müteahhitler 138 Ülkede 13 Bin Proje Tamamladı
    • Orta Vadede Yeni Fırsatlar Doğacak, İnşaat Sektörüne Büyük Görev Düşecek
    • İnşaat Üretimi Yeniden Artışa Geçti
    • 12 Ülkede Proje Üreten 51 Yıllık İzmirli İnşaat Şirketi Konkordato İlan Etti
    • TOKİ 20 Bin Konut Başvurusu Nasıl Yapılır?
    • Manisa’ya İnşaat Malzemeleri Çarşısı Kuruluyor
    • Ortadoğu’da Ateşkes, İnşaatta Umutları Artırdı
    • İnşaat Maliyetleri 2024’ün Aralık Ayından Bu Yana En Yüksek Seviyeye Çıktı
    • İnşaatta Başarının Anahtarı: Sürdürülebilir Kurumsal İletişim
    • ÇEŞMÜD ve İYTE İnşaat Sektörüne Rehberlik Edecek Bir Üs İnşa Ediyor
    • Konut İlanlarında Büyük Temizlik
    • Müstakil Yaşamın Yeni Adresi: Kemalpaşa