Tapu Harçlarına Yeni Düzenleme Geliyor

Tapu Harçlarına Yeni Düzenleme Geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Tapu harcının gerçek değerler üzerinden alınması için bazı düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Bakan Kurum meclis açılır açılmaz düzenleme için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

A+A-

Çevre ve Şehirclik Bakanı Murat Kurum 100 günlük eylem planı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. 

Tapu Harcı konusunda 100 Günlük Eylem Planı'nda, gerçek değer üzerinden alınmasıyla ilgili düzenleme yapacaklarını açıklayan Murat Kurum düzenleme sürecine Meclis açılır açılmaz başlayacaklarını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ekonomik savaş var diye hiçbir şekilde işlerinden geri durmadığını dile getiren Kurum, başta 100 Günlük Planı'da yer alan konular olmak üzere masadaki tüm konuları sene sonuna kadar bir sonuca ulaştıracaklarını açıkladı.

Bu konuların arasında tapu harcı, Emlak Bankası'nın kuruluşu, Millet Parkları ve Kanal İstanbul'un da bulunduğunu söyleyen Bakan Kurum, konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu: "Tapu Harcı konusunda 100 Günlük Eylem Planı'nda, gerçek değer üzerinden alınmasıyla ilgili düzenleme yapacağımızı açıkladık. Bu konunun düzenleme sürecine Meclis açılır açılmaz başlayacağız. Tapu harçlarını Türkiye genelinde gerçek değer üzerinden aldığımızda hem daha fazla bir harç geliri oluşacak hem de oradaki eşitsizlik de ortadan kalkacak. Emlak Bankası'nın kurulmasının ardından vatandaşı memnun edecek güzel projeler düşünüyoruz. Kanal İstanbul ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Orada ilk kazma Kasım ayında vurulabilir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.