Sertürk ve Boral İnşaat’tan Foça’da  Denize Sıfır Otel ve Rezidans Projesi

Sertürk ve Boral İnşaat’tan Foça’da Denize Sıfır Otel ve Rezidans Projesi

Foça’nın en güzel koylarından birinde hayat bulan, denizin ve ormanın içerisinden yükselen Foçaport projesi Sertürk İnşaat ve Boral İnşaat imzası taşıyor. 100 yataklı otel ile 72 rezidansa yer verilen proje 12 ay yaşam düşünülerek tasarlandı.

A+A-

Sertürk İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Efe Işıldar ve Boral İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cem Büyükoral Foçaport projesinin  detayları ve iki şirketin bir araya gelme hikayesi hakkında bilgi verdi.

Sezonluk otelden 12 ay yaşama...

32 yıldır hizmet veren oteli yenilikçi bir yaklaşımla, ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yeniden inşa etme kararı aldıklarını belirten Cem Büyükoral, “Buradaki mevcut otelimizde 32 yıldır hizmet veriyorduk. Teknolojik gelişmeler ve talepler burada daha modern bir tesis yapmamızı zorunlu kıldı. Sertürk ve Boral İnşaat aile dostu iki şirket. Bu dostluğu ticari ortaklığa da çevirmek istedik. Böylece Foçaport için ilk adımı attık. Burası sezonluk bir oteldi. 12 ay boyunca yaşayan otel ve konutların olduğu bir yaşam alanına çevirmeyi planladık” sözlerini kullandı.

focaport-projesi.jpg

Otel ve rezidanslara özel plaj

Otel ve rezidans projesinin detayları hakkında bilgi veren Efe Işıldar ise şunları söyledi: “20 bin metrekare kullanım alanımızın,  15 bin metrekaresini konut alanı, 5 bin metrekare otel alanı olarak ayırdık. Otelimiz 2 bloktan oluşuyor ve 100 yatak kapasitesine sahip. Yaz-kış müşterilerine hizmet verecek. 72 dairemizi de deniz görecek ve 12 ay boyunca yaşamaya uygun şekilde tasarladık. 1+1, 2+1, 3+1 daire tiplerimiz mevcut. 1+1 daireler 50-60 metrekare, 2+1 daireler 75-85 metrekare, 3+1 daireler 95-200 metrekare olarak tasarlandı. Projemizin en büyük ayrıcalıklarında birisi 2500 metrekarelik plaja sahip olmasıdır. Özel bir koy içinde yer alan plajımız sadece otel müşterilerimize ve daire sahiplerine hizmet verecektir. Bunun yanı sıra, projeye özel bir marine ile, daire sakinleri evlerine tekne ile ulaşabilecek.”

Geniş sosyal imkanlar

Otel ve dairelerin kullanımı için çok fazla sosyal olanak olduğuna dikkat çeken Büyükoral, “Hem otelimize hem de dairelerimize ait ortak havuzlara yer verdik.  Otele ve siteye ait kafeler yer alacak. Ayrıca balık restoranı olacak. Bunların dışında spor salonu, SPA vb. sosyal donatılar da bulunacak. Otel müşterilerinin ve site sakinlerimizin ihtiyaçlarını giderebilmeleri için market bulunacak” dedi.

focaport-satilik.jpg

Yatırımcıların gözde tercihi olacak…

Yatırım süresi olarak çok kısa bir sürede yatırımcılara geri kazandıracağını belirten Büyükoral “Projemiz 12 ay yaşama uygun olması ile birlikte yatırımcılar içinde cazip bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Kira getirisi olarak, piyasa ortalamasından çok daha kısa sürede kendini amorti edecek bir proje Foçaport. Kullanılmayan daireler, sezonluk ve aylık çok kolay bir şekilde ve yüksek değerde kiralanabilecektir.” dedi.

Zemini kayalık

“İnşaatımızı 2 yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz” diyen Işıldar da şu ifadeleri kullandı: “Satışlarımıza başladık. Özellikle İstanbul ve Ankara’dan çok fazla talep var. Kendimiz de yaz-kış burada yaşamayı planlıyoruz. Satış onuşunda agresif bir reklam-pazarlama kampanyası yürütmüyoruz. Zaten projemizi bekleyen çok fazla kişi vardı. Konutların büyük kısmını sattık. Buranın müşteri portfoyü belli ve biz de seçici davranıyoruz” dedi. Denize sıfır arsa olmasına rağmen kayalık bir zemine sahip olduğunu belirten Işıldar, “Binaları deprem yönetmeliğine uygun olarak radya temel üzerine inşa ediyoruz. Foça’nın en güvenli projesini yapıyoruz diyebilirim” dedi.

Önü deniz, arkası orman

Eski Foça ile Yeni Foça arasında özel bir koyda yer alan Foçaport projesi asırlı zeytin ve çam ağaçları arasında  gizleniyor. Çok özel bir plaja da sahip olan Foçaport, şehir merkezine çok yakın bir mesafede yer alıyor. Foça’nın eşsiz koylara sahip, yapı yoğunluğunun çok düşük olduğu, İzmir’in en güzel sahil kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Büyükoral “Foçaport’u tercih edenler, buraya geldiklerinde başka bir yaşama adım attıklarını kendileri de görecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum