Selçuk İZBAN Hattı Açıldı

Selçuk İZBAN Hattı Açıldı

Selçuk Tepeköy İzban hattı başkakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle hizmete girdi. Seçlçuk-Tepeköy arası İZBAN seferleri başladı

A+A-

Selçuk’un kurtuluşunun 95. Kurtuluş Yıldönümü sebebiyle gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreni İstasyon Meydanı’nda gerçekleşti. 

Yıldırım’dan Selçuk’a müjdeler

Toplu Açılış ve Temel Atma töreninde bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım Selçuk için yapılan hizmetlerin yanı sıra birbirinden önemli müjdeler verdi. Başbakan Yıldırım;  Selçuk için yapılacak hizmetlerin İZBAN ile sınırlı olmadığını belirterek; “ İZBAN Projesi İzmir için düzenlenen 35 Projeden bir tanesidir.  Yapılan, yapılacak hizmetler Selçuk’a, Selçuklu hemşehrilerime hayırlı, uğurlu olsun. Biz “Selçuk’a doğal gaz getireceğiz” dedik. Kasım’dan itibaren doğal gazınız veriliyor. Şimdiye kadar hastane çoktan bitmişti. İzmir’deki “istemezükçüler” var ya! hastane arazisini mahkemeye taşıdılar. Ama ne yaparsa yapsınlar, onlar ne kadar engellerseler engellesin yeni yer bulduk, hastaneyi oraya yapacağız. Selçuk’a TOKİ inşaatları için arsa tahsisini de dün imzaladım. Selçuk’un bir projesi daha var. 35 Proje içinde yer alan Selçuk Antik Limanı Projesi vardı. Meryem Ana’nın tarihi misyonuna yakışan bir antik kent yapma sözü verdik. Ekim ayında ihalesi yapılıyor. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başbakan Yıldırım konuşmasını; Bugün Selçuk tarihi bir gün yaşıyor. Bağımsızlık ruhuyla güçlenen bu güzel ilçe bağımsızlığını kazandığı özel günü yaşıyor. Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunu canı gönülden bir kez daha tebrik ediyorum. İstiklal Mücadelemizin kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Açılışını gerçekleştireceğimiz Torbalı Selçuk hattının İzmir’e Selçuk’a hayırlı olmasını diliyoruz. Bu projenin yapımında emeği geçen Ulaştırma Bakanı ve ekibine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına ve ekibine, yüklenici firmalara teşekkür ediyorum” diyerek bitirdi.

Bakıcı:  Hizmetlerden Selçuk ta payını aldı, almaya da devam edecek

Toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bugün Selçuk’un 95. Kurtuluş Yıldönümü. Türk insanının birlik ve beraberliğini tüm dünyaya gösterdiği zaferdir Kurtuluş Savaşı. Selçuk halkı da tüm Anadolu halkı gibi onuruyla bu zaferin bir parçası olmuştur.

2014 yılının Mart ayında Selçuk için Selçuklu için yola çıkarken; vatandaşımıza verdiğimiz bir söz vardı. “Biz hükümetimizle birlikte, el ele Selçuk’a layık olduğu hizmeti getireceğiz” demiştik.  Çünkü AK Parti Hükümeti iktidara geldiğinden bu yana Türkiye’nin dört bir yanına hizmet götürdü.  İzmir’in dört bir yanına hizmet götürdü. Ve bu hizmetlerden Selçuk da payını aldı ve almaya da devam edecek. İşte İZBAN Selçuk Hattı. Yapılmaz deniliyordu ama karşımızda, hayata geçti. Doğal gaz gelmez deniliyordu, geliyor. Selçuklu’nun yıllardır hayali olan daha birçok proje AK Parti Hükümetimizin desteğiyle hayata geçecek. Ben burada tüm Selçuk halkı adına Selçuk için yapılan ve yapılacak olan tüm hizmetler için Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın huzurunda AK Parti Hükümetimize çok teşekkür ediyorum.

Biz Selçuk Belediyesi olarak bu süreçte en önemli projemiz olan kardeşlik projesini hayata geçirdik. Hemşehrilik hukukuna kardeşlikle, hoşgörüyle farklı bir bakış açısı getirdik. Tüm sivil toplum örgütlerine, kentin tüm dinamiklerine eşit yakınlıkta durduk. Bize ihtiyacı olsun olmasın herkese, her kesime elimizi uzattık. Öncelikle kendi öz kaynaklarımızı kullanarak ilçemize hizmet ettik. Var olana sahip çıktık, üzerine koyduk.

Kentimizi UNESCO etiketi ile taçlandırdık.  21 yıllık bir rüyayı gerçekleştirdik. Bu rüyanın gerçekleşmesinde büyük katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Bugün açılışı yapılacak projeler arasında İZBAN’IN yanı sıra Spor Toto Teşkilat Başkanlığı destekli 4 adet sentetik çim halı saha, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphane ve Sosyal Etkinlik Merkezi, Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’nın da açılışı yapılacak. Ayrıca Ayasuluk Kalesi Restorasyon, Çevre Düzenlenme ve Aydınlatma Projesi 1. Etap Yapım İşi, İZKA destekli Efes Sanayi Sitesi Güzelleştirme Projesi devam eden projeler arasında yer alıyor.

Bugün tarihi bir gün dedik. Evet, bugün Selçuk’un kurtuluşunun 95. Yıldönümü. Bugün İZBAN seferleri başlıyor. Bugünün tarih açısından bir başka önemi daha var. Selçuk 33 yıl sonra kent merkezinde bir başbakanı ağırlıyor. Bu önemli günde Selçuk halkının ayrı bir mutluluk ve gurur yaşadığının da altını çizmek istiyorum.

Bugün Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da katılımıyla İZBAN Selçuk Hattı’nın açılması Selçuk için olduğu kadar, İzmir için de önemli bir kazanımdır. Şu an 136 km olan ve Bergama hattı tamamlandığında 185 km’ye uzanan proje ile iki UNESCO Kenti birbirine bağlanmış olacak.

Bu projenin yapılmasında emeği geçen TCDD’ye, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve her zaman Selçuk’u düşünen, Selçuklu’yu düşünen, bizlere bugün bu gururu yaşatan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a teşekkürü bir borç bilirim.

Selçuk için, İzmir için, ülkemiz için hayırlı, uğurlu olsun.

Başkan Bakıcı’nın yanı sıra törende Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından İZBAN Selçuk Hattı’nın açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılış sırasında başbakan Binali Yıldırım İZBAN Selçuk-Torbalı hattında seyahat edecek yolcuların 10 gün süreyle ücret ödemeyeceğini müjdeledi

Kimler Katıldı

Selçuk’un 95. Kurtuluş yıldönümü nedeniyle gerçekleşen toplu açılış ve temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Kocabıyık, Nükhet Hotar Necip Kalkan, Mahmut Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Sivas Milletvekili Habip Soluk, Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Suat Hayri Aka, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Gerçek Gerçek Tekin, Bülent Delican, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksek, Selçuk AK Parti ilçe başkanı Sema Yeşilçimen, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğru, 23. Dönem Bolu Milletvekili ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, 23. Dönem Edirne Milletvekili Necdet Bunak, 19. Dönem İzmir Milletvekili İlhan Kaya, 24. Dönem İzmir Milletvekili Aydın Şengül,  24. Dönem İzmir Milletvekili Ali Aşlık, 20. Dönem İzmir Milletvekili İsmail Yılmaz da katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.