Şeker Fabrikalarının İmar Planları Değişti

Şeker Fabrikalarının İmar Planları Değişti

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 8 ilde yer alan ve özelleştirme kapsamına alınan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait parsellerin imar planı değişti. Parsellere konut, ticaret, sanayi, eğitim alanı imarı verildi.

A+A-

Özelleştirme kapsamında bulunan bazı parsellerin imar planı değiştirildi, Aydın'ın Didim ilçesinde yer alan bir taşınmazın da satışı kararlaştırıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, 30996 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait özelleştirme kapsamındaki, Afyonkarahisar'ın Çay ve Dinar, Ankara'nın Şereflikoçhisar, Burdur'un Karamanlı, Gümüşhane'nin Kelkit ve Şiran, Kastamonu'nun Merkez, Kırklareli'nin Lüleburgaz, Nevşehir'in Gülşehir ve Tokat'ın Niksar ilçelerinde yer alan parsellerin imar planları değiştirildi.

Parsellere ilişkin ticaret, turizm, konut, park, yerleşik konut, gelişme konut, kentsel gelişme, sanayi, ilkokul ve rekreasyon alanlarıyla yol kullanım kararları getirilmesine yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Nazım İmar Planı" ve "Uygulama İmar Planı" değişikliklerinin onaylanmasına karar verildi.

Kırıkkale'nin Merkez ilçesindeki parsellerin de yerleşik konut alanı, park ve yol olarak kullanılmasına yönelik imar değişikliği kararına askı süresince yapılan itirazların reddedilmesine karar verildi.

Diğer bir yandan Aydın'ın Didim ilçesinde 8.166,68 metrekare taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirilmesine yönelik ihale sonucunda 10 milyon 850 bin TL ile en yüksek teklifi veren istekliye ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına onay verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.