Şehir Plancıları Odası Dava Açtı, Kentsel Dönüşüm Projesinin Emsali Düştü

Şehir Plancıları Odası Dava Açtı, Kentsel Dönüşüm Projesinin Emsali Düştü

İzmir'in Bornova ilçesinde riskli yapı olarak tescillenen 7 binada kentsel dönüşüm yapılması için yeni plan yapıldı. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin açtığı dava sonucunda planlar iptal edildi. Yeni planda 1,20 olan emsal 1,05'e düşürüldü.

A+A-

Bornova'nın Erzene mahallesinde yer alan 15.372 metrekarelik alan içerisinde yer alan 6 adet yapı 6306 sayılı kanun kapsamında riskli alan ilan edildi. Yapıların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi için yeni imar planı hazırlandı. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin açtığı dava sonucunda İzmir 3. İdare mahkemesi planları iptal etti.

YENİ PLANDA EMSAL DÜŞTÜ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni planlarda 15.372 metrekarelik alanın 712 metrekaresi park alanı, 734 metrekaresi ise enerji nakil hattı olarak kamuya bedelsiz terk edildi. 13.925 metrekarelik alan ise konuta ayrıldı. İlk plana göre inşaat yoğunluğu yüzde 15,9 düştü.

Yeni planda emsal alanı da düşürüldü. İlk planda 1,20 emsal 6 kat yapılaşma koşulu verilirken yeni planda emsal 1,05'e düştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum