Sancaktepe Şehir Hastanesi İhalesi İptal Edildi

Sancaktepe Şehir Hastanesi İhalesi İptal Edildi

Geçtiğimiz yılın eylül ayında ihalesi yapılan, tamamlandığında Avrupa'nın en büyük hastanesi olacak olan Sancaktepe Şehir Hsatanesi'nin ihalesi resmi gazetede yayınlanan kararla iptal edildi.

A+A-

İstanbul Sancaktepe’de yer alan General Hakkı Tunaboylu ve Şehit Binbaşı Bülent Bulut kışlalarına 4 bin 200 yataklı şehir hastanesi inşa edilmesi için 2013 yılında düğmeye basılmıştı. Sarıgazi Mahallesi’nde yer alan 3 milyon 350 bin metrekarelik askeri alan, 2013'te imzalanan protokolle Milli Savunma Bakanlığı’ndan Sağlık Bakanlığı’na devredildi. 2016 yılında imar planı değiştirilerek sağlık tesisi alanı haline getirilen arazideki askeri birlikler de Çorlu’ya taşınacaktı.

Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi Yapım İşleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işi için Haziran 2018 tarihinde ihale ilanı yayınlandı. İlk ihale tarihi 4 Temmuz 2018 olarak belirlenmiş, fakat sonra 8 Ağustos 2018'e daha sonra ise 25 Eylül 2018'e ertelenmişti.

30927 sayılı Resmi Gazete'de Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin ihalesi iptal edildi.

Sancaktepe Şehir Hastanesi’nin ön yeterlik değerlendirmesine katılmak için; başvuru yapacakların aktif varlıklar toplamının en az 750 milyon dolar olması şartı ile, ciro veya net satışların 100 milyon dolardan az olmaması veya öz kaynaklar toplamının 220 milyon dolardan az olmaması şartlarından en az birini sağlaması gerekiyordu.

 
AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAKTI

Hastane için yatırım dönemi yapının bitirilmesi için üç sene, çeşitli sebeplerden yapım için uzatma verilirse en çok dört sene, işletme dönemi de 25 sene olmak üzere sözleşme süresi toplam 28 sene, yapım süresinde uzatma verilmişse en çok 29 sene şeklinde belirlendi. Avrupa'nın en büyük hastanesi olacak olan Sancaktepe Şehir Hastanesi, toplamda 15 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. Türkiye’nin en büyük hastaneleri Çapa ve Cerrahpaşa’dan da büyük olacak komplekste Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Nöroloji Hastanesi, Ortopedi Hastanesi, Genel Cerrahi Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi bölümleri bulunacak.

İhale iptal ilanı:

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire
Başkanlığından:
İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin
Edilmesi ihalesi, 6428 Sayılı T.C. Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İş Birliği Modeli İle Tesis
Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde
Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel
İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınmasına İlişkin Uygulama
Yönetmeliği kapsamında iptal edilmiştir.
1. İdarenin
a) Adı ve Adresi : T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel
Müdürlüğü Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar
Bulvarı 6001. Cadde No: 9 Kat: 7 Bilkent - Çankaya/
Ankara
b) Telefon ve faks numarası : 0 312 585 64 92-93 - 0 312 585 65 33
c) Elektronik Posta Adresi : kamuozel_db@saglik.gov.tr
2. İptal Edilen İhalenin İlanının Yayımlandığı
a) Resmi Gazete Tarih ve Sayısı : 01.06.2018 Sayı: 30438
3. İhale İptal Tarihi : 25.09.2019

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.