Rönesans Holding Türkmenistan'da Yeni Projelere Başlayacak

Rönesans Holding Türkmenistan'da Yeni Projelere Başlayacak

Rönesans Holding’in patronu Erman Ilıcak, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov ile görüştü. Aşkabat’ta yapılan görüşmede yeni projeler ele alındı. Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov'a yeni proje ve önerilerle ilgili bilgi verdi.

A+A-

Son zamanlarda ismi sıkça gündeme gelen Rönesans Holding tarafından, Türkmenistan’a özel bir ziyaret gerçekleştirildi. Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre; Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’ı onayladı.

Türkmenistan Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan bilgilere göre görüşmelerde ülkede 12 senedir faaliyette bulunan Türk şirketinin bir dizi önemli altyapı tesisinin inşası için görevlendirildiği anımsatıldı.

Enerji ve altyapı projelerine milyar dolarlık yatırım gerçekleştiren Rönesans Holding gibi Türk firmalarının bulunduğu projelerin Türkmenistan sanayisini modernize etmeyi amaçlayan kalkınma stratejisinin önceliği olduğuna dikkat çekildi.

Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni proje ve önerilerin geliştirilmesiyle ilgili bilgi vererek, kurulan yapıcı işbirliğini istikrarlı bir şekilde güçlendirme arzusunu anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum