Resmi Açıklama Geldi! Kanal İstanbul Köprüleri Ücretli Mi Olacak?

Resmi Açıklama Geldi! Kanal İstanbul Köprüleri Ücretli Mi Olacak?

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Kanal İstanbul projesindeki köprülerin ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağı hakkında açıklama yaptı.

A+A-

Türkiye'nin dev projesi Kanal İstanbul projesi hakkında çalışmalar tüm hızı ile devam ederken projede bir ilk yaşanmış ve Kanal İstanbul'a ilk kazma anlamını taşıyan temel atma töreni 26 Haziran 2021 Cumartesi günü düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende projede ulaşım hizmeti sağlayacak olan köprülerden ilkinin temeli atılmış oldu. 

KANAL İSTANBUL KÖPRÜSÜ ÜCRETLİ Mİ, ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Kanal İstanbul üzerinden yer alacak olan 6 köprüden biri olan Sazlıdere Köprüsü temel atma töreni sonrasında en çok tartışılan ve merak edilen konulardan biri de köprülerin ücretli olup olmayacağı yönündeydi. Konu hakkında açıklama özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapıldı. 

Uraloğlu projenin önemine değinerek Kanal İstanbul projesinin İstanbul'un batı bölgesinde olacağını belirterek "Kuzey Güney yönünde hareket etmiş oluyor. Köprülerin kapasitelerini ciddi şekilde artırıyoruz. Sazlıdere Köprüsü 4 gidiş 4 geliş olacak ve bazı yerlerde 12 şeride çıkıyor. İstanbul'un batısındaki bütün trafiği rahatlatmış olacak. Mahmutbey Gişeleri'ndeki trafik rahatlamış olacak. Köprüler için ayrı bir geçiş ücreti olmayacak. Otoyolların ücreti olacak. Köprülerin hiçbirinden ayrıca ücret alınmayacak. Diğer köprülere bu yıl muhtemelen başlamayız" diyerek köprülerin ücretsiz olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum