Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği İptal Edildi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği İptal Edildi!

Geçtiğimiz yıl ekim ayında yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin emsal hesabı ile ilgili maddesi dahil 10 maddesi Danıştay 6. idaresi tarafından ara kararla iptal edildi.

A+A-

TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Makine Mühendisleri Odası’nın açtığı davalar sonucunda Danıştay 6. Dairesi aldığı ara karar ile Yeni Tip İmar Yönetmeliği’nin 10 maddesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İmar yönetmeliğindeki emsal hesabı maddesi de açılan davalar sonucunda kısmen iptal edildi.

NİYAZİ GÜLTEKİN YAZDI: İMAR YÖNETMELİĞİ KISMİ FELÇ GEÇİRDİ!

Dava ile ilgili ara kararını açıklayan Danıştay’ın kesin kararını önümüzdeki günler açıklaması bekleniyor. İmar Yönetmeliği hakkında kesin kararında yürütmeyi durdurma kararının onaylanması halinde Bakanlık yeni bir yönetmelik hazırlayacak.

BAKANLIK SAVUNMASINI HAZIRLAYIP DANIŞTAY’A GÖNDERDİ

Konu ile ilgili müteahhitleri bilgilendiren Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın savunmalarını hazırlayarak Danıştay’a gönderdiğini söyledi. Danıştay’ın kesin kararını beklediklerini belirten Nasır, “Süreci yakından takip ediyoruz. Danıştay’dan çıkacak kesin hükümle birlikte biz de hızlı bir şekilde adımlar atacağız. Bu kararın böyle bir süreçte alınması manidardır” dedi.

BELEDİYELER RUHSAT BAŞVURULARINI KABUL ETMİYOR

Danıştay’ın ara kararı sonra belediyeler kendilerine bir tebliğ ulaşmamasına rağmen ruhsat işlemlerini durdurdu. Danıştay’ın bazı maddeleri iptal etmesi ile imar yönetmeliğinin uygulanamaz olduğunu ifade eden belediyeler yeni ruhsat başvurularını kabul etmiyor. Başvuru sürecinde olan ruhsatların sonuçlandırılması için de çalışmalar hızlandırıldı.  

DANIŞTAY KARARLARINA AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ

2017/4840 Sayılı Karar

2017/7567 Sayılı Karar

2017/4783 Sayılı Karar

2017/4842 Sayılı Karar

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum