Pınarbaşı-Kemalpaşa Metro İhalesi Bugün

Pınarbaşı-Kemalpaşa Metro İhalesi Bugün

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün yapılıyor. İzmir ulaşımı açısından büyük önem taşıyan metro hattı ile 27,5 km'lik yeni metro hattı inşa edilecek!

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir'de hayata geçirilecek yeni metro hattının inşaatı için beklenen müjdeyi geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Soyer yaptığı açıklamada  Pınarbaşı – Kemalpaşa  için ihaleye çıkılacağını açıklamıştı. Yeni metro hattı için ilk ihale yarın gerçekleşecek.

Proje dahilinde otogardan başlayarak ilk etap Pınarbaşı, arkasından Pınarbaşı – Kemalpaşa arası 27,5 kilometrelik hat inşa edilecek. Bu projenin İzmir'in çıtasını yukarı çıkaracağını açıklayan Soyer şunları söylemişti:

"9 Ağustos'ta Kemalpaşa tarihi için çok önemli bir dönüm noktası, milat olacak. Biraz daha iddialı söyleyeyim. Hep diyoruz ya 'Buca Metrosu  İzmir  tarihinin en büyük yatırımı, 1 milyar 70 milyon euro bedelli çok büyük bir yatırım'. 9 Ağustos günü başlayacak yolculuk, muhtemelen Buca metrosu için ortaya koyduğumuz bu rekor rakamı da geçecek bir rakam. Hepimizi çok heyecanlandıran, Kemalpaşa'nın 50-100 yılını olağanüstü değiştirecek yepyeni bir noktaya taşıyacak proje. Otogardan başlayarak ilk etap Pınarbaşı, arkasından Pınarbaşı – Kemalpaşa arası 27,5 kilometrelik metro hattı proje ihalesine 9 Ağustos'ta çıkıyoruz. Hepimiz çok heyecanlıyız, gururluyuz. Kemalpaşa bunu hak ediyordu. Bu yatırımla beraber İzmir'de çıtayı bambaşka yere taşıyan ilçemiz olacak. Metro sadece ulaşım değil, medeniyeti ileri taşıyan bir yatırım”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.