Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Ne Zaman Açılacak?

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Ne Zaman Açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattının sinyalizasyon ve sistem emniyet testlerinin tamamlanmasıyla birlikte İstanbulluların hizmetine sunacaklarını açıkladı.

A+A-

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı şantiyesindeki işçilerle iftarda bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, verdikleri emeklerden ötürü işçilere teşekkür ederek güzel haberi şu şekilde verdi:

"Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattımız yaklaşık 7,5 kilometre. Şu an projemizi yüzde 98 ilerleme seviyesine getirdik. Sinyalizasyon ve sistem emniyet testlerinin tamamlanmasıyla en geç ağustos ayında bu projemizi İstanbulluların hizmetine sunmanın gayreti içindeyiz."

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattını Ağustos ayında kullanıma açılmasını hedeflediklerini söyleyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, dünyanın pek çok bölgesinde şehir içi ulaşımın en rahat, en hızlı ve en kolay yolunun raylı sistemler olduğuna dikkat çekti. 

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan kişilerin hayatlarını kolaylaşması ve trafik sıkışıklığının ortadan kalkması için raylı sistemlerin artması gerektiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, şu cümleleri kurdu:

"Bu nedenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, özellikle büyük şehirlerdeki vatandaşlarımızın hayatının kolaylaştırılması, trafik sıkışıklığının ortadan kalkması için çok önemli kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdik. Yenilerini de yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar ülkemiz genelinde işletme altındaki 812 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 312 kilometresi Bakanlığımız tarafından inşa edilmiştir. Bu hatlarla yılda 2 milyar 393 milyon yolcu taşınmıştır. Şu anda da Bakanlığımızca yapımı devam eden 14 projede toplam 185 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı bulunuyor. Bunların 7'si İstanbul’da hızla ilerliyor. İstanbullular için şehrin trafik sorununu azaltacak, toplu ulaşım ile daha hızlı, konforlu seyahat etmelerini sağlayacak projeleri planlıyor ve uyguluyoruz." 

Bakan Karaismailoğlu, Marmaray  ile Levent-Hisarüstü Metrosu'nun toplam uzunluğunun 80 kilometre olduğunu hatırlatarak, İstanbul'da an itibari ile içinde Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın da dahil olduğu 103,3 kilometrelik metro hattında çalışmanın sürdüğünü belirtti.

İstanbul'un raylı sistem ağının 263 kilometre olduğunu belirten Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Projelerimiz bittiğinde 366 kilometrenin üzerine çıkacak. Yani,183 kilometreyi aşkın uzunluğuyla, İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'si Bakanlığımız tarafından inşa edilecek ve İstanbulluların hizmetine sunulacak. Toplam 4 istasyonun bulunduğu Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattımız yaklaşık 7,5 kilometredir. Kadıköy-Kartal-Tavşantepe metrosunun Pendik'teki Tavşantepe istasyonundan başlayan hattımız, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanına ulaşacaktır. İstasyonlarımız ise Fevzi Çakmak-Hastane, Yayalar-Şeyhli, Kurtköy ve Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonları şeklindedir. Şu an projemizi yüzde 98 ilerleme seviyesine getirdik. Bugün itibarıyla 14 bin 536 metre ray montajı ve ray kaynaklarını tamamladık.
Proje kapsamında toplam 15 bin 970 metre tünel kazarak tünel yapım işlerini tamamladık. 4 istasyonda yapım işlerini ve ince işleri bitirdik. Elektromekanik imalatları yüzde 95 seviyelerine getirdik. Metro deneme sürüşleri ve elektromekanik sistemlerde test ve devreye alma işlemlerine başladık. Hattımızı İstanbulluların hizmetine sunmak için gün sayıyoruz. Biz susuyoruz, icraatlarımız konuşuyor. Tüm imalatları tamamlayıp hattımızı açacağımız güne kadar 7 gün 24 saat aynı heyecanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ve inşallah sinyalizasyon ve sistem emniyet testlerinin tamamlanmasıyla en geç ağustos ayında bu projemizi İstanbulluların hizmetine sunmanın gayreti içindeyiz."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konuşmasını bitirdikten sonra işçilerle fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.