Pasifik İnşaat'tan Next Level AVM Açıklaması

Pasifik İnşaat'tan Next Level AVM Açıklaması

Pasifik İnşaat Next Level AVM'ye Ziraat Bankası tarafından el konulduğu şeklindeki haberler üzerine basın açıklaması yaparak zorla el konulma olmadığını, karşılıklı mutabakat ile devredildiğini söyledi.

A+A-

Pasifik İnşaat 'ın yazılı basın açıklaması şu şekilde;

Pasifik İnşaat ve projelerine ilişkin Cumhuriyet Gazetesi’nin 4 Aralık 2019 ve 5 Aralık 2019 tarihli sayılarında yayımlanan haber ve söz konusu haber kaynak gösterilerek çeşitli basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin açıklamadır.

Pasifik İnşaat, sahip olduğu vizyon ve hayata geçirdiği gayrimenkul projeleri ile inşaat sektöründe önemli işlere imza atmış, bugüne kadar Ankara’ya yaptığı yatırımlarla şehrin ekonomisine, istihdamına ve mimari gelişimine çok büyük katkılar sağlamış, Grubumuzun gayrimenkul geliştiren şirketidir. Bu kapsamda Grubumuz, Ankara’nın ilk karma kullanımlı projesi Next Level Ankara’yı 2013 yılında tamamlamış, bu proje içerisindeki Next Level Alışveriş Merkezi’nin işletmesini de üstlenmiştir. Bu beş yıllık süreçte, alanında uzman şirketler ile yapılan başarılı işbirliği çalışmaları sayesinde, ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlanmıştır. 2018 sonu itibariyle, esas uzmanlık alanımız olan inşaat faaliyetlerinin yanı sıra yeni ekonomi stratejileri doğrultusunda, ülkemize döviz getiren sektörlere iştirak etme kararı alınmış ve bu çerçevede 2019 yılı haziran ayı itibariyle Next Level projemizin sadece AVM kısmı Ziraat Bankası’na varlık borç takası yöntemiyle devredilmiştir. İlgili devir işlemi, teknik değerlendirmeler çerçevesinde, tarafların iradeleri doğrultusunda karşılıklı mutabakat ile neticelenen bir işlemdir.

İfade edildiği üzere, haksız ve yeterli inceleme yapılmaksızın kötü niyetli kaleme alınan haber içeriğinin aksine, mezkur projede bulunan ofislere, ticari işletmelere veya alışveriş merkezine Ziraat Bankası tarafından el konulduğu iddiası tamamen mesnetsiz, asılsız ve yalan haber niteliği taşımaktadır. Bu projedeki ofis ve rezidansların piyasaya satışları yıllar öncesinden tamamlanmış olup satış süreci yoğun taleple gerçekleşmiştir. Ticari hayatın doğal akışında hayal bile edilemeyecek kadar saçma olan, satış için bu projeye müşterilerin devlet eliyle yönlendirildiğine dair haberde bahsi geçen iddia tamamen uydurma olmakla birlikte, bu projenin satış süreçlerinin ne kadar başarılı olduğu gayrimenkul piyasası ile ilgili herkesin bildiği bir gerçektir ve bugün itibariyle bu projedeki ofis ve rezidansların satış ve kiralama değerlerinin Ankara piyasasının çok üzerinde seyretmesinden bellidir. Yine haberde iddia edilen, TOKİ’ye hasılat paylaşımından ödenmesi gereken bedellerin ödenmediği iddiası tamamen yalandır. İddianın tam aksine, vizyoner bir şekilde geliştirilen bu projenin satışlarındaki başarının sonucu olarak beklenenin üzerinde hasılat elde edilmiş ve paylaşımda öngörülen bedelin yüzde 40 fazlası ödeme yapılmış olup, bu ödemeler sözleşme gereği yapılması gereken vakitlerde geciktirilmeden yapılmıştır. Ayrıca, haberde bahsi geçen, Next Level projesi için Ziraat Bankası ve Halkbank’tan kullanılan kredilerin geri ödenmediği iddiası tamamen asılsızdır. Bu projemiz için Halkbank’tan kullanılmış kredilerin tamamı geri ödenmiş, Ziraat Bankası’ndan

 

 

kullanılan kredilerin de çok büyük bir bölümü geri ödenmiş, kalan kısmı da vadesine uygun şekilde geri ödenmeye devam etmektedir.

Ayrıca yine mezkur haberde iddia edilen Dikmen Vadisi projesi kapsamında sarf edilen beyanların tamamı asılsızdır. Zira anılan projedeki gecikmeler konusunda grubumuzun herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Muhatap idare tarafından anılan inşaat sahası içerisinde bulunan tahliye işlemleri çok uzun bir süre boyunca gerçekleştirilememiş, ayrıca sözleşmemiz gereği arsanın sahip olması gereken özellikler de sağlanamamıştır. Konuyla ilgili mahkeme kararları da mevcut olup grubumuzun ifade edildiği üzere herhangi bir sorumluluğu mevcut değildir. Diğer taraftan asılsız haber içeriğinde vurgulandığı üzere teminat mektubumuzun irad kaydedilmesi gibi bir şey söz konusu olmadığı gibi anlatılan durum gereği mümkün de değildir. Grubumuz, bu proje için, kendi üzerine düşen çalışmaları bugüne kadar olduğu gibi yapmaya devam etmekte ve sürecin ilerleyişini takip etmektedir.
 

İlgili haber içeriğinde Merkez Ankara isimli projenin durduğu iddiası külliyen asılsızdır. Zira dünyanın önde gelen mimarları tarafından tasarlanan projemiz, bütün Ankaralıların gözü önünde, olanca hızıyla ve sözleşmelere uygun biçimde ilerlemeye devam etmektedir. Proje içerisindeki bir kısım bloklar da yapılan anlaşmalar çerçevesinde zamanı geldiğinde arsa sahibi kuruma devredilecektir. Bütün bu süreçler, ilgili işin sözleşmelerine uygun biçimde gerçekleşmektedir. Ayrıca bu projemizin lansmanı geçtiğimiz günlerde yapılmış ve satışlar da beklentilerin çok üzerinde seyretmektedir. Hal böyle iken, ülke ekonomisine ve Ankara’nın gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak böyle bir projenin tam da lansman aşamasındayken, bu asılsız ve yalan haberin yapılmasının arkasındaki niyete özellikle dikkat çekmek istiyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Grubumuz, bünyesinde barındırdığı tüm şirketler ile ülkemize ve ekonomimize hizmet etmeye devam etmektedir. Bu doğrultuda Ziraat Bankası A.Ş., Halkbank ve diğer birçok banka ve finans kuruluşları ile işbirliği ve ticari teamüller çerçevesinde çalışmaktadır. Bu bağlamda, şirketlerimiz gece gündüz demeden üretmeye, istihdamı artırmaya, ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etmektedir. Zaten grubun ekonomik verileri, mali tabloları ve bilançoları ile üstlendiği projeler ve ortaya koyduğu istihdam verileri bu hususu teyit etmektedir.

Pasifik Grubu’nun ortaklık yapısı Ankara Ticaret Odası kayıtlarında mevcuttur. İlgili haberlerde konu edildiği üzere Grubumuzun herhangi bir siyasi ile ortaklığı veya işbirliği bulunmamaktadır.  Ayrıca ailemiz, üç kuşaktır ticari faaliyetlerle iştigal eden Rize’nin köklü ve bilinen ailelerindendir. Bu gerçeğin dahi farklı ifade edilmesi basiretsizliktir. Tüm bu ifadeler çerçevesinde, iş bu basın açıklamasına konu haber içeriğinin doğru olmadığını, anılan asılsız ve iftira niteliği taşıyan bu haber sebebiyle ilgililer hakkında en ağır yasal yaptırım ve taleplerle yasal yollara müracaat edeceğimizi, mezkur konuda maddi ve manevi tüm haklarımızı yasal merciiler önünde arayacağımızı kamu oyunun bilgilerine sunarız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.