Özgüntur İnşaat Yeni Projelere Başlıyor!

Özgüntur İnşaat Yeni Projelere Başlıyor!

Park Orion ve Park Zoya projelerinde 109 konutun inşaatını sürdürdüklerini söyleyen Özgüntur İnşaat yönetim kurulu başkanı Abdullah Erdoğan yeni başlayacakları projelerle ilgili bilgi paylaştı.

A+A-

Özgüntur İnşaat’ın temelleri 1981 yılında Abdullah Erdoğan tarafından kurulan ve inşaat malzemesi satışı yapan Güneş Ticaret’e dayanıyor. Güneş Ticaret’i sırasıyla Özgüneş Toprak Sanayi adındaki tuğla fabrikası ve 1989 yılında kurulan Özgüntur İnşaat takip ediyor. Üç kardeş tarafından kurulan firma konut projeleri üretiyor. 2.000 konuttan fazla konutu zamanında ve söz verilen niteliklerde müşterilerine teslim eden Özgüntur İnşaat, bu sayede temelden veya inşaat aşamasında tüm dairelerini satabilen ve müşterilerine 5 yıl servis hizmeti sağlayan bir sistem kuruyor.

3 farklı sektörde yatırım

3 ayrı şirketle madencilik, eğitim ve inşaat alanlarında faaliyet gösterdiklerini belirten Özgüntur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan şunları söyledi: “Ana işimiz Özgüntur İnşaat bünyesinde her yıl 150-200 konut teslimi yapmanın yanı sıra 2022 yılı içinde yine Özgüntur bünyesinde 6,6 Mw gücünde güneş enerjisi yatırımımızı Isparta Gelendost’ta devreye almayı hedefliyoruz. Söz konusu 3 şirketimiz bünyesinde şantiye yoğunluğuna göre değişkenlik gösterse de her dönem 500 ila 600 çalışan ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Sürdürülebilir büyüme

Müşteri odaklı çalışma sayesinde kriz zamanlarında bile faaliyetlerini aynı özgüven ile sürdürdüklerini belirten Erdoğan, “Kimi zaman kar odaklı davranmayıp işini iyi yapmaya odaklanmak firmamızın sürdürülebilir büyümesinde en önemli etkendir. Müşterilerimizin bizi tercih etme sebeplerinden birincisi müşteri odaklı olmamızdır. Şirkette yetkili profesyonellerin yanı sıra aile bireylerinin her biri sorumlu olduğu projeyle ilgili müşterisinin her türlü talebiyle birebir ilgilenir. Temelden veya projeden daire alan müşterilerimize kar edecekleri fiyatlarla satış yapıyoruz. Bu kar oranı, projenin konumu ve piyasanın şartları gereği yüzde 50 ile yüzde 100 oranında değişir” ifadelerini kullandı.

Yeni projeler geliyor

Mevcut yatırımlarından ve gelecek olan projelerden bahseden Erdoğan şunları kaydetti: “Şu an Konyaaltı ilçesinde iki projemiz devam ediyor. Park Orion ve Park Zoya projelerinin arsaları da şirketimizin mülkiyetinde ve iki projede toplam 109 daire bulunuyor. Park Orion bu yıl sonunda Park Zoya ise 2023 Mart ayında teslim edilecek. Yine Lara bölgesinde 80 dairelik bir kentsel dönüşüm için imzalar atıldı ve eylül ayında başlaması planlanmaktadır. Ayrıca 6641 metrekare arazide 13 müstakil villanın bulunacağı yeni arsamızı bu ay içinde satın aldık. Burası da Kundu oteller bölgesinde yer alan konumu denize yakın bir bölge olup eylül ayında başlamayı hedefliyoruz. Son olarak Antalya’da imar çalışması yıllardır süren Kırcami bölgesinde ikisi başlamaya hazır ve anlaşmaları imzalanmış proje aşamasında 3 ayrı proje bulunmaktadır. İmar sorununun da yakında giderilmesiyle hızla burada da inşaata başlamayı hedefliyoruz. Firmamız mülkiyetindeki Kemer ilçesinde yer alan arazimize bir otel yatırımını uzun vadede düşünüyoruz. Bunun için gerekli yasal prosedürlere başlamış olsak da orta ve uzun vadede gerçekleşeceğini ön görüyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.