Özelleştirme İdaresi'nin Karşıyaka'daki Arsa İhalesi Sonuçlandı! İşte Kazanan

Özelleştirme İdaresi'nin Karşıyaka'daki Arsa İhalesi Sonuçlandı! İşte Kazanan

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan Karşıyaka Şemikler Mahallesindeki sosyal tesis alanı (huzurevi) imarlı arsanın ihalesini 19 milyon 750 bin TL ile en yüksek teklifi veren LÖSEV kazandı.

A+A-

Karşıyaka’da imar planı değiştirilerek satışa çıkarılan sosyal tesis alanı(huzurevi ve sığınma ğevi) için en yüksek teklifi 19 milyon 750 bin TL ile LÖSEV verdi. Özelleştirme İdaresinden yapılan açıklamada, “6.12.2021 tarihinde yapılan nihali pazarlık görüşmesinde özelleştirme kapsam ve programında bulunun Maliye Hazinesi adına kayıtlı, İzmir İli, Karşıyaka ilçesi, Şemikler Mahallesi 25386 ada, 1 parsel numaralı 6084,71 metrekare yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 19 milyon 750 bin Türk Lirası bedelle LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Özelleştirme İdaresi son teklif verme süresinin 7 Aralık 2021 olarak ilan etti. Özelleştirme İdaresinin satış ilanında verdiği bilgilerde de “İzmir Büyükşehir Belediyesinin 11.02.2019’da onayladığı 1/5000’lik imar planında ‘sosyal tesis alanı(huzurevi ve sığınma evi)’ olarak gözüküyor” ifadeleri dikkat çekti.

İmar planı değiştirildi, özelleştirme kapsamına alındı

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan Karşıyaka Şemikler Mahallesi 25386 ada, 1 parsele “özel sosyal tesis alanı” kullanım kararı getirildi. Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan planla yapılaşma koşulları emsal 1 ve 5 kat olarak belirlendi.  1/5.000 imar planı değişikliği ve 1/1000 imar planı değişikliği onaylandı. Karar gereklerinin yerine getirilmesi için de Özelleştirme İdaresi yetkili kılındı. Ayrıca kararda söz konusu kamu alanının özelleştirme kapsamına alındığı da belirtildi. Söz konusu alanın önceki imar planlarında sığınma ve huzurevi olarak göründüğü belirtildi.

Şehir Plancıları Odası plan değişikliğine dava açtı

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi kamu kullanımı için ayrılan arazideki plan değişikliği kararına karşı dava açtıklarını açıkladı. Açıklamada, “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Şemikler Mahallesi, 25386 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne dava açılmasına karar verildi” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum