Oyak'tan Ankara,İzmir ve Yalova'ya 15 Bin Konut!

Oyak'tan Ankara,İzmir ve Yalova'ya 15 Bin Konut!

Oyak, Ankara'da 2 milyon metrekare arsa üzerine 12 bin konut, İzmir Urla'da 3368 bin metrekare arsada bin konut, Yalova Çiftlikköy'de ise 1 milyon 500 bin metrekare alan üzerinde sanayi ve teknoloji kompleksi ile 2 bin konut yapılacak.

A+A-

Mesleki emeklilik fonu Oyak, Ankara, İzmir ve Yalova’da 15 bin konut yapacak. Firma Ankara ve İzmir’de yaklaşık 13 bin konutluk konut projesi, Yalova’da ise 2 bin konutun yanı sıra içinde Ar-Ge, sanayi ve lojistik merkezleri, ileri teknoloji üssü ve eğitim tesisleri bulunan, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir sanayi kompleksi hayata geçirecek.

Söz konusu arsayı Emlak Konut GYO’dan satın alan şirketten yapılan açıklamaya göre söz konusu arsa üzerinde geliştirilecek projelere 2018 yılının ilk yarısında start verilecek. 

Üyelerinin ihtiyacı olan konutları üretmek için bu projeler ağırlık verdiklerini belirten OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş, önümüzdeki dönemlerde de bu tür arsa ve konut yatırımlarının devam edeceğini söyledi. 

TARİHİNİN EN BÜYÜK KONUT YATIRIMI

Kuruluşlarından bu yana üyelerine 12 bin konut teslimi yaptıklarının altını çizen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Oyak, bu yeni projeler tamamlandığında, kendi tarihinin en büyük konut yatırımını gerçekleştirmiş olacak" dedi. 

ANKARA’YA 12 BİN KONUT

Oyak Ankara projesi 12 bin konuttan oluşuyor. 

İlk olarak Ankara-Eskişehir Yolu üzerindeki Ballıkuyumcu bölgesinde yaklaşık 2 milyon metrekarelik arsa üzerine kurulacak yaşam alanına etaplar halinde 12 bin konut inşa edilmesi planlanıyor. Projenin kentsel ve mimari tasarımına 2018'in ilk yarısında başlanması planlanıyor. 

URLA’YA BİN KONUT

Oyak Urla projesi bin konuttan oluşuyor. 368 bin metrekare alan üzerinde yükselecek olan Oyak Urla konut projesinin 2019’da başlaması planlanıyor. 

YALOVA’YA SANAYİ ÜSSÜ 

Şirket, Yalova'ya sanayi ve teknoloji kompleksi kuracak. Kurum, bir diğer büyük gayrimenkul yatırımını Türkiye sanayisinin kalbi olan İstanbul-Kocaeli-Bursa üçgeninde yer alan Yalova Çiftlikköy'de yaklaşık 1 milyon 500 bin metrekare arazi üzerinde planlıyor. Proje kapsamında, OYAK şirketlerinin faaliyetlerini daha etkin yürütebilmesine hizmet edecek olan Ar-Ge, sanayi ve lojistik merkezleri, ileri teknoloji üssü, eğitim tesisleri ve yaklaşık 2 bin konutluk bir yaşam alanı yer alacak. İmar planları ve ihtiyaç programlarının tamamlanmasının ardından projeye 2019 yılında başlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.