Ovit Tüneli Yıl Sonunda Açılacak

Ovit Tüneli Yıl Sonunda Açılacak

İnşaat çalışmalarında son yaklaşılan Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli yıl sonunda açılacak. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek projenin geldiği aşama ile ilgili bilgi aldı.

A+A-

Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımçalışmaları devam eden Ovit Tüneli'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, proje alanında incelemelerde bulundu.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN, DÜNYANIN 4. UZUN TÜNELİ

Bakan Arslan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri öncesinde dünyanın en uzun 3. Çift Tüplü Tüneli olan Ovit Tünelinde incelemelerde bulunduk" şeklinde konuştu. Rize'nin İkizdere ilçesinde 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapım çalışmaları devam eden 14 bin 300 metreyle Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli özelliğini taşıyan Ovit Tüneli'nin yıl sonunda tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Ovit Tüneli, bin 369 metresi çığ tüneli olmak üzere toplam 14,3 kilometre uzunluğu ile Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde yapımı devam eden 14,5 kilometrelik Yeni Zigana Tüneli'nin ardından Türkiye'nin ikinci en uzun, dünyanın ise en uzun dördüncü tüneli olacak. 

Kazı ve kaplama betonu imalatı tamamlanan Ovit Tüneli'nin bin 710 metre uzunluğundaki yaklaşım tünelinde kazı imalatında sona gelindi. Tünelin giriş kotu bin 919 metre, çıkış kotu 2 bin 236 metre, tünel içi boyuna eğim yüzde 2,13 olarak gerçekleştirildi. Bin 400 metre uzunluğundaki çığ tünelinde kalan beton imalatının yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.