Ordu Çevreyolu Açıldı

Ordu Çevreyolu Açıldı

Karadeniz Sahip yolu projesii kapsamında inşa edilen Ordu Çevreyolunun 6,5 kilometrelik ilk etabı açıldı. Çevreyolunun açılmasıyla 40 dakikalık şehir içi geçici 10 dakikaya düştü.

A+A-

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu mitinginden sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile gerçekleştirdiği canlı bağlantıyla hizmete açıldı. Yolun açılmasıyla beraber 40 dakikalık şehir içi geçişi, 10 dakikaya indi

Karadeniz Sahil Yolu Projesi hazırlanırken, 1994'te, Ordu'nun Altınordu ilçesi merkezinde, 5 kilometrelik şehir içi geçişte dolgu yapılması istendi. Ordulular, yapılmak istenilen şehir içi geçiş projesine karşı çıkarak, binlerce kişiyle yürüyüşler gerçekleştirdi. Bunun üzerine projeden vazgeçilerek, Kumbaşı- Boztepe- Karapınar güzergahında farklı bir proje hazırlandı.

HEYELAN ÇALIŞMALARI AKSATTI

Proje çalışmalarına 2007 yılında başlanılan Çevre Yolu'nun ihalesi, 553 milyon TL'ye yapılarak, 2012'nin Temmuz ayında temeli atıldı. Toplam uzunluğu 21,4 kilometre olan yolun ilk etabını oluşturan 10,4 kilometrenin 500 metrelik kısmında meydana gelen heyelan ise çalışmaları aksattı.

Bölgede toplam 75 kilometre uzunluğunda fore kazıklar çakılarak, heyelan için de önlem alındı. Yaklaşık 1,9 milyar TL'ye mal olan Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı tamamlandı. Yolun açılmasıyla beraber 40 dakikalık şehir içi geçişi de 10 dakikaya indi.

40 DAKİKALIK GEÇİŞ 10 DAKİKA OLACAK

Yolun birinci etabında; 6,5 kilometre olan 3 çift tüp tünel, 44 metre uzunluğunda 1 köprü, 2,5 kilometre olan 5 çift köprü, 2'si köprülü olmak üzere 6 kavşak bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu'da gerçekleştirdiği mitingin ardından Çevre Yolu'nun ilk etabı hizmete açıldı. Erdoğan'ın miting konuşmasından sonra bölgeye canlı yayın bağlantısı yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turan, Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu ve beraberindekiler de kurdele kesti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeği geçenlere teşekkür ederek, 40 dakikalık şehir içi geçiş trafiğinin 10 dakikaya düştüğünü açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.