Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 2020 Yılı İçerisinde Başlıyor

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 2020 Yılı İçerisinde Başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi bilgilendirme toplantısına başladı. Bakan Kurum Okmeydanı Kentsel dönüşüm inşaatının 2020 yılı içerisinde başlayacağını ve 18 ayda tamamlanacağını söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı kapsamında, Fetihtepe Mahallesi sakinleriyle görüştü. 

Kurum, "Türkiye'mizde, 81 ilimizde tam 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü hamdolsun tamamladık. Bugün de 'Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm' diyoruz ve projelerimizi hızlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Okmeydanı'nda, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinin olduğu ve içerisinde 80 bin vatandaşın yaşadığı 1 buçuk milyon metrekare büyüklüğündeki bu alanda kentsel dönüşüme başladıklarını vurgulayan Kurum, şimdiden kentsel dönüşümün, yeni yaşam alanlarının ve yeni konutların hayırlı olmasını dilediğini dile getirdi. 

Türkiye'deki riskli bölgelerin en başında İstanbul'un olduğunu ve bu anlamda İstanbul'u mahalle mahalle ve sokak sokak depreme hazırladıklarını belirten Kurum, Türkiye’de 1,5 milyon, İstanbul’da ise 300 bin konutu acilen dönüştüreceklerine dikkat çekti. 

Okmeydanı’nda kentsel dönüşümün yerinde, hızlı ve gönül rızasına göre yapılacağını, haktan ve adaletten ödün verilmeyeceğini kaydeden Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarına "Bismillah" dediklerini, mülkiyet noktasında mağdur olunmayacağını, kira yardımı, taşınma yardımı yapılacağını, 2020 yılı bitmeden ilk kazmanın vurulacağını, ada bazlı, yerinde, hızlı ve gönüllü bir şekilde 18 ay içerisinde dönüşümün tamamlanacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.