Okmeydanı Kentsel Dönüşüm 2020 Sonunda Başlayacak

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm 2020 Sonunda Başlayacak

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinin başlayacağı Fetihtepe mahallesinde vatandaşlarla buluştu. Yıldız, Okmeydanınde kentsel dönüşümün 2020 yılının sonunda başlayacağını ifade etti. İnşaat 18 ayda tamamlanacak

A+A-

Okmeydanı'nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek için hayata geçirilen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde geri sayım başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1,5 milyon metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje ile yaklaşık 8 bin 300 bina, 25 bine yakın bağımsız bölümün dönüşümü gerçekleştirilecek. Dönüşüm için yıl sonunda ilk kazmanın vurulacağı Fetihtepe Mahallesi’ni ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, vatandaşların projeye ilişkin sorularını cevapladı. 

OKMEYDANI’NI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Okmeydanı’nda rızaya dayalı bir dönüşüm olacağına dikkat çeken Başkan Yıldız, “Bakanlığımız dönüşüm sürecinde evlerini boşaltan vatandaşlarımızın taşınma ve kira masraflarını karşılayacak.  İnşaat çalışmaları 18 ayda tamamlanacak. Yeni yapılan yapının masrafının yüzde otuzunu bakanlık karşılayacak. Kalan yüzde yetmişini ise vatandaşlar evlerini teslim aldıktan sonra taksit taksit ödeyecekler. Fetihtepe mahallemizden başlayacağımız dönüşümün devamı da gelecek. Okmeydanı’nı çevresiyle, yeşil alanlarıyla, depreme dayanıklı konutlarıyla ve sosyal donatı alanlarıyla yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum