ÖİB Alsancak Elektrik Fabrikası İhalesini İptal Etti

ÖİB Alsancak Elektrik Fabrikası İhalesini İptal Etti

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İştiraki Grand Plaza AŞ'nin 35 milyon TL teklifle kazandığı tarihi elektrik fabrikası ihalesini iptal etti.

A+A-

Geçtiğimiz Nisan ayında Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından çıkılan ihaleyi, İzmir Büyükşehir Belediyesi 35 milyon TL bedelle kazanmıştı. Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Özelleştirme İdaresi Başkanlığından ihale ile ilgili gelen ret yazısında, “Özelleştirmeye sadece özel şirketler katılabilir. Kamu şirketleri katılamaz. Bu yüzden de teklifiniz uygun bulunmamıştır” denildiğini bildirdi.

SOYER'DEN AÇIKLAMA

Meclis toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Soyer, süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geride kalan Çarşamba Günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve büyükşehir belediye başkanlarının bir araya geldiği toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile konuyu görüştüğünü belirten Soyer, "Özelleştirme İdaresi'nden ret geldi. Ancak Hazine Bakanımızla konuştuk, o da yasal bir engel yoksa tekrar değerlendireceğini söyledi. Yasal bir engel olmadığını söyledim. Bakalım, değerlendirecekler yeniden bir cevap bekleyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.