Nata Holding'ten Merter'deki Efes Arazisine 2 Milyarlık Yeni Proje

Nata Holding'ten Merter'deki Efes Arazisine 2 Milyarlık Yeni Proje

Nata Holding, Merter'deki Efes arazisine 2 milyar TL' yatırımla yeni proje inşa edecek. Projenin inşaatı temmuz 2019'da başlayacak.

A+A-

Nata Holding, Anadolu Efes'in İstanbul Bahçelievler'deki 126 bin 657 metrekarelik arazisini 270 milyon TL bedelle satın aldı. Şirket, söz konusu arazi üzerinde konut projesi inşa edecek. Bu yatırım daha önce İstanbul'da Tem Point projesini inşa eden Ankara merkezli Nata İnşaat'ın ikinci konut yatırımı olacak. Yurtiçi yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, özellikle AVM ve konut projelerine yoğunlaştıklarını söyledi.

Tanık, “Amacımız bu bölgede atıl vaziyetteki alanı değerlendirerek kadim şehrimiz İstanbul’a ve İstanbulluya yakışır modern bir yaşam alanı inşa etmek. Bu vesile ile istihdam yaratmak ve ekonomimize katkıda bulunmak da ayrıca gurur kaynağı” şeklinde konuştu. İnşaat çalışmalarına önümüzdeki yıl Temmuz ya da Ağustos ayında başlayacaklarını belirten Tanık, hayata geçecek projenin değerinin yaklaşık 2 milyar TL olacağını söyledi. Tanık, proje kapsamında bir eğitim kurumu da planladıklarını belirtti.

Türkiye’nin 5 şehrinde aynı anda AVM ve konut projeleri yaptıklarını dile getiren Namık Tanık, “İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Adana’da yatırımlarımız devam ediyor. Sadece bu yıl 1 milyon metrekare inşaat yaptık. Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli, her zamankinden daha çok vatanımıza sahip çıkmalıyız. Gün birlik olma günü. Devletimize ve kendi aklımıza, iş gücümüze güvenmeliyiz. 2019- 2020 yılında yaptığımız yatırımlarla doğrudan 1000 kişi, dolaylı olarak ise 8 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Yaptığımız her projede bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

‘İLK TOPLANTIDA EL SIKIŞTIK’

Söz konusu arsanın İstanbul’un oldukça değerli bir bölgesinde olduğunu söyleyen Tanık, “Biz bölgeyi bildiğimiz için talip olduk. Görüşmeler de uzun sürmedi. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile ilk toplantı da el sıkıştık” dedi. Hem ülkenin geleceğine hem de gayrimenkul sektörünün geleceğine güvendiğine vurgu yapan Tanık, “Ben 1983 yılından bu yana inşaat sektöründeyim. Bu sektör 5-6 yılda bir durgunluk yaşar, sonra toparlanır. Bunu çok gördük. Önümüzdeki dönemde de inşaat sektörü yükselişe geçecek. Bu yatırım da buna ne kadar inandığımın göstergesi” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.