Narlıdere'de 243 Dönümlük Rezerv Alanın Parselasyon Planı Askıya Çıktı

Narlıdere'de 243 Dönümlük Rezerv Alanın Parselasyon Planı Askıya Çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv alan olarak ilan ettiği Narlıdere ilçesinde yer alan toplamda 243 dönümlük alanın parselasyon planları askıya çıkarıldı. Yeni planlara göre 1.5 emsal ve 5 kat yapılaşma izni verildi.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv alan olarak ilan ettiği İzmir'in Narlıdere ilçesindeki toplamda 243 dönümlük alanla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Hali hazırda Maliye Hazinesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na ait 8 parsele dair 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’ndan sonra şimdi de parselasyon planları da askıya çıkarıldı.

Askıya çıkarılmış olan plana göre parsellerin 107 bin 604 metrekarelik bölümü gelişme konut alanı, 21 bin 451 metrekarelik bölümü yol ve otopark, 56 bin 145 metrekarelik bölümü yeşil alan, 10 bin 334 metrekarelik bölümü  eğitim alanı, 19 bin 117 metrekarelik bölümü ağaçlandırılacak alan, 6 bin 472 metrekarelik bölümü belediye hizmet alanı ve 6 bin 56 metrekarelik bölümü ticaret alanı şeklinde ayrıldı. Ayrıca söz konusu planlama alanında sağlık tesis alanı, ibadet alanı ve sosyal tesis alanları da ilan ayrıldı.

Konut ve ticaret alanları için 1,5 emsal hakkı tanınan dev rezerv alanda ayrıca kat sayısı da 5’i geçmeyecek. Söz konusu planlama alanında ticaret ve konut bölgesinde toplam 3 bin civarında kişinin yaşaması bekleniyor.

ARAZİLER BAYBURT GRUBUN 

İzmir Narlıdere'de yer alan arazilerin Bayburt Gruba ait Agrobay Seracılık’ın sahipleri Şentürk ailesinin mülkiyetinde olduğu açıklamıştı. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planında “konut genişleme alanı” olmasına rağmen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından alt ölçekli planların yapılmamasını gerekçe gösteren mülkiyet sahipleri bakanlığa başvuru yaparak imar talebinde bulunmuştu.

Tüm tapuların devrini gerçekleştiren Şentürk ailesi İller Bankası’na yüzde 30 civarında bir pay vererek geriye kalmış olan araziyi planlayarak imara açtı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.