Narlıdere Metrosunda İlk Tren Raylara İndi

Narlıdere Metrosunda İlk Tren Raylara İndi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere metrosunda ilk sürüşün gerçekleştiğini, ve ilk seferde metro inşaatında çalışan işçilerin bindiğini belirterek deneme seferlerinin nisan ayı içerisinde başlayacağını belirtti.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi'nin ortaklığı ile hayata geçirilen Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nin temel atma töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer yakın zamanda açılması planlanan Narlıdere-Fahrettin Altay Metrosu hakkında açıklama yaptı.

Yapımında neredeyse sonuna gelinen Narlıdere Metrosu hakkında da bilgi veren başkan Soyer, “Metroda hakikaten sona geldik. Dün ilk kez tren hareket etti. Bu ay içerisinde deneme seferi yapılacak. İlk kez çalışan işçiler bindi vagonlara. Nisan bitmeden deneme seferini yapacağız. Sonrada tüm İzmirlileri taşımaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

NARLIDERE METROSU HAKKINDA

İzmir metrosunu Evka 3’ten Narlıdere'ye kadar ulaştıracak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi toplam hat uzunluğunu 26 kilometreye kadar çıkaracak. 7 istasyondan oluşan F.Altay –Narlıdere hattında Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.