Narlıdere Metrosu İçin 75 Milyon Euro'luk Kredi Anlaşmazı

Narlıdere Metrosu İçin 75 Milyon Euro'luk Kredi Anlaşmazı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Üçkuyular-Narlıdere metrosu için farklı kurumlarla toplam 75 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzaladı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak 7,2 kilometrelik metro projesi için Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) ile 50 milyon euroluk kredi sözleşmesi yaptı.

Fransız Société Générale Bankası’yla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) A/B sendikasyon yapısı altında 25 milyon euro B kredisi için de anlaşma yapan Büyükşehir Belediyesi toplamda 75 milyon evro tutarında kredi sözleşmesi imzalamış oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, imzalanan bu anlaşmaların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itibarına ve güvenilirliğine uluslararası finans kuruluşlarının verdiği onayın bir göstergesi olduğunu söyledi.

”HEYECAN DUYUYORUM”

Tunç Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

”İzmir’imizin büyük ve önemli projelerine bu zamana kadar hazine garantisiz dış finansman sağlayan uluslararası finans kalkınma kuruluşlarına iki yeni kuruluşun daha eklenmesinden büyük heyecan duymaktayım. Küresel salgına rağmen İzmir halkına bu fırsatları sunma ve hizmetlerin sürdürülebilir olması konusunda katkılarından dolayı Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Societe Generale Bankası'na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sözleşmelerinin uzun vadeli ve başarılı bir ortaklığın resmi bir başlangıcı olmasını ümit ediyor, gelecekteki büyük projelerimizde de işbirliğimizin devam etmesini temenni ediyorum.”

ÇALIŞMALARDA SON DURUM

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı’nın, Bornova Evka 3-Fahrettin Altay Metro Hattı’nı Narlıdere’ye uzatma çalışmaları, salgın nedeniyle yavaşlasa da sürüyor. Sona yaklaşan tünel açma çalışmalarının, Haziran ayında normal çalışma düzenine geçilmesiyle birlikte 2021’in ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor.

Toplam uzunluğu 179 kilometreye ulaşan raylı sistem zincirinin yeni halkası Fahrettin Altay-Narlıdere hattı 7.2 kilometre uzunluğunda olacak. 2022’de hizmete girmesi planlanan ve tamamı yeraltından geçecek olan hatta Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık durakları yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.