Müteahhitler Konut Satışlarıyla Moral Buldu

Müteahhitler Konut Satışlarıyla Moral Buldu

2018 yılında başlayıp 2 yıl süren krizin ardından inşaat sektörü yeniden yükselmeye başladı. Haziran ayında faizlerin 0,64 inmesiyle konu stokları tükenirken lansmana çıkan yeni projelerde satış rekoru yaşanıyor.

A+A-

İnşaat sektöründe kriz dolayısıyla satışların yavaşlaması yeni projelerin ertelenmesine neden olmuştu. 2020 yılında konut stoklarının tükenmesi ile beraber yeni projeler vitrine çıkmaya başladı. Stoklarını tüketen birçok inşaat şirketi yeni proje hazırlığı yaparken yakın zamanda satışa çıkan projeler satışlardan oldukça memnun. Son dönemde satışa çıkan projeler henüz lansman aşamasındayken konutların büyük kısmını sattı.

İnsaatderyası.com olarak son birkaç ay içerisinde satışa çıkan projelerin satış oranlarını araştırdık…

İşte İzmir’deki yeni projelerin satışlarındaki son durum…

nuans-yapi.jpg

İNŞAAT BAŞLAMADAN SATIŞLAR BİTTİ

114 konuttan meydana gelen Nüans Deluxe projesi 2020’nin ilk çeyreğinde satışa çıktı. Henüz temeli atılmadan satışları tükenen Nüans Deluxe projesinin temeli atıldı ve subasman seviyesine geldi.  

Satışlarındaki başarının doğru lokasyonda doğru proje üretmenin sonucu olduğunu belirten Nüans Yapı satış ve pazarlama müdürü Kaan Güngör, “5 yıl önce sağlam temeller üzerine kurulan Nüans Yapı’nın 3. Projesi olan Nüans Deluxe projemizde satışların hızlı bir şekilde tamamlanması ne kadar doğru projeler ürettiğimizi gösteriyor. Bu projemizin tasarım aşaması 1,5 yıl sürdü ve her detayı özel olarak düşünüldü. Proje üretirken önemli olan asırlık bir tecrübeye sahip olmak değil inşaatın özünü anlamaktır. Biz inşaatın özünden anlıyoruz. Kalitemiz ve yenilikçi fikirlerimizle özel bir projeler ortaya koyuyoruz. Projemiz il dışından ve yurt dışından da rağbet gördü. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Nüans Yapı olarak İzmir’de lüksün tanımı değişiyor diyerek yola çıktık. Sektörde ezberleri bozarak özgün projeler üretiyoruz. Projemize ilgi gösteren tüm müşterilerimize teşekkür ediyoruz. Projemizden ev sahibi olmak istediği halde stoklarımız bittiği için ev sahibi yapamadığımız kişilerden de özür diliyoruz. İlerleyen zamanlarda yeni projelerimizde İzmirlileri konforlu yaşam alanlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz. İleriye dönük hedeflerimizi belirledik. Şu anda önümüzdeki 20 yıl boyunca İzmir’in en gözde lokasyonlarında yatırım planlarımızı yapmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

ALLSANCAK PROJESİNDE 350 KONUT 4 AYDA SATILDI

allsancak.jpg

Pekerler İnşaat tarafından Alsancak’ta hayata geçirilen 1.069 konut 35 ticari üniteden oluşan Allsancak projesinde 250 bağımsız bölümden oluşan bir blok ile ticari alanlar henüz satışa çıkmadı. Satışa çıkan 819 konutun 350’si 4 ay içerisinde satıldı.

5 Haziranda satışa çıktıklarını belirten Allsancak projesi satış müdürü Fatih Topaloğlu, “Konut kredisinin 0,64’e düştüğü bir dönemde satışa çıktık. Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirdiğimiz projemizde ‘Hayallerini Erteleme Türkiye’ kampanyası kapsamında yüzde 5 peşinat, 24 ay ödemesiz ve 0,64 faiz fırsatı sunduk. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu bu kampanyadan yararlandı. Haziran ve Temmuz ayında satışlarımız çok yüksekti. Ağustosta da talep vardı ancak Eylül ve Ekim ayında konut kredilerinin yükselmesi ile satışlar rölantiye girdi. Satışta olan dairelerimizin yüzde 43’ü 4 ay içerisinde satıldı. Toplamda 350 konutun satışı için sözleşme imzaladık. Müşterilerimizin sadece yüzde 15’i senetle satın aldı. Yüzde 85’i konut kredisi kullandı. Satışlarımız devam ediyor. Haftada ortalama 8-10 konut satıyoruz” dedi.

AVCILAR NEXT’TE DAİRELERİN YÜZDE 67’Sİ SATILDI

ayca-er-001.jpg

Avcılar İnşaat tarafından Ağustos ayında satışa sunulan Avcılar Next projesinde yer alan 217 konutun 128 tanesi satıldı. Toplamda 240 adet bağımsız bölümden oluşan Avcılar Next projesinde 23 adet ticari alan henüz satışa çıkmadı. Avcılar İnşaat satış müdürü Ayça Er, “Tüm projelerimizde yatırımcılarımıza yüksek kazançlar sağlıyoruz. Caddebostan projemizde yatırımcılarımız yüzde 200’ün üzerinde kazanç elde etti. 400 bin TL’ye sattığımız dairelerin fiyatları şu anda 1 milyon TL’nin üzerinde. Tüm projelerimizdeki dairelerin en az yüzde 40’ını eski müşterilerimize satıyoruz. Müşterilerimiz her projemizde yüksek kazançlar elde sağladığı için yeni projelerimizden de gayrimenkul satın alıyor. Müşterilerimiz Avcılar Next projemizden de yüksek kazanç elde edeceğini bildiği için lansman avantajını kaçırmadı” dedi.

TREDEMARK KARŞIYAKA 3,5 AYDA YÜZDE 65 SATIŞ RAKAMINA ULAŞTI

vahit-tarik-kilicoglu.jpg

Haziran ayında lansman satışlarına başlayan Tredemark Karşıyaka projesi 3,5 aylık süreçte yüzde 65 satış seviyesine ulaştı. Projenin geliştiricisi Adnan Kılıçoğlu İnşaat’ın yönetim kurulu üyesi Vahit Tarık Kılıçoğlu projelerinin tamamında inşaatı bitirmeden satışları bitirdiklerini belirtti.

Kılıçoğlu satıştaki başarılarının sırrını şu şekilde anlattı, “Hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde yatırımcılarımıza yüzde 105-115 arasında kazanç sağladık. Hem yatırım hem de yaşam projelerimizde bu kazancı sağladık. Firmamızın yaptığı projelerde teslim sonrasında kiralık veya satılık daire bulmak çok zor. Projelerimiz çok kaliteli ve en iyi lokasyonlarda yer aldığı için yerleşen bir daha çıkmıyor. Durum böyle olunca insanlar daha temel aşamasındayken gelip daire alıyor. Biz kriz döneminde dahi satış sorunu yaşamadık. Dairelerimizin tamamı proje bitmeden bitti.”

ADIM BORNOVA’DA İNŞAAT 1. KATTA, SATIŞLAR YÜZDE 65’TE

adim-bornova-001.jpg

Ramsa İnşaat satış müdürü Umut Kılıç henüz inşaat 1. Kattayken yüzde 65 satış seviyesine ulaştıklarını ifade etti. Kılıç, “Satışların hızlanmasında en önemli unsur lokasyon. İzmir’in en hızlı gelişen lokasyonlarından biri olan Yeşilova’da hayata geçirdiğimiz Adım Bornova projemizde satışlarımızı yüzde 65 seviyesine çıkardık. Çok fazla talep var. Bu projemizde yaşam ve yatırım alanlarını ayırdık. 2 ayrı bloktan oluşan projemizde bir blokta sadece 3+1 dairelere, diğer blokta da 1+1 ve 2+1 dairelere yer verdik. Müşteriler bu modeli çok beğendi. 36 adet 3+1 dairemizden 10 adet daire kaldı. 48 adet 1+1 ve 2+1 dairemizden de 20 civarında dairemiz kaldı. Fiyatlarımız da uygun olunca hızlı bir şekilde satışlarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

COORDİNAT BORNOVA’DA STOKTAKİ 130 DAİRE DE SATIŞA SUNULDU

onur-durmus.jpg

Haziran ayında konut kredisi faizlerinin 0,64’e inmesi ile beraber DRC Yapı, Coordinat Bornova projesinde kira geliri için ayırdığı 130 daireyi de satışa çıkardı. DRC Grup 80 adet daireyi kısa süre içerisinde sattı. Diğer dairelerin satışları da devam ediyor. DRC Grup kurucu ortağı Onur Durmuş, “Coordinat Bornova projemizde yatırımcılarımıza ciddi kazanç sağladık. 130 adet dairemizi kira geliri için kendimize ayırmıştık. Konut kredi faizlerinin 0,64’e düşmesiyle ciddi bir talep oluştu. Biz de şirket olarak elimizdeki daireleri satma kararı aldık. Kısa süre içerisinde 80 adet dairenin satışını tamamladık” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum