Murat Kurum, Büyükşehir'in İzmir'de İmar Kaybını Önleyecek Plan Önerisini Reddetti!

Murat Kurum, Büyükşehir'in İzmir'de İmar Kaybını Önleyecek Plan Önerisini Reddetti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrasında eski binaların imar kaybı yaşamadan dönüştürlmesi için hazırlanan planları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a sundu. Kurum, İmar kanunu ve yönetmeliğe uymadığı gerekçesiyle plan önerisini reddetti.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi depremin ardından kent genelindeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için çalışma yaptı. TMMOB’a bağlı odalar, ilçe belediyeleri ve ihtisas komisyonlarının da görüşü alınarak “plan notları önerisi” geliştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden önümüzdeki günlerde geçecek olan temenni niteliğindeki karar kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a anlatıldı.

Kurum toplantıda kendisine yapılan sunumu dinlerken milletvekilleri ve belediye bürokratlarının da katıldığı ortamda yapılan çalışmaları veto etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmanın İmar Kanunu ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin önüne geçtiğini söyleyen Bakan Kurum bu şekilde bir çalışmanın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Kurum, Büyükşehir’e bölgesel planlar yapılması ve ada bazında yapılacak çalışmalarla sorunların giderilmesi yönünde önerisini anlattı.

Bakan Kurum ayrıca, tüm kenti ilgilendiren bu hazırlık taslağının meclisten geçip kendileri tarafından da kabul edilmesi halinde bakanlığın deprem bölgesinde yapacağı çalışmalara sekte vuracağını dile getirdi. Kurum, ilçe ilçe çalışma önerisinde bulunurken her ilçe belediyesinin plan yapmasını bunun da Büyükşehir’den geçirilerek işleme alınmasını talep etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı plan notu önerisi talebinin mahkemeden döneceğini de söyleyen Kurum, “Dava açılır, bu işler böyle olmaz” yorumunu yaptı.Başkan Soyer de toplantıda, Bayraklı’nın deprem sonrasında ciddi etkilendiğini, bölgenin sorunları olduğunu ifade etti. Soyer ayrıca, taleplerin halktan geldiğini, vatandaşın da beklentisinin karşılanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum