Mihmandar Projesinin Temeli Bugün Atılacak

Mihmandar Projesinin Temeli Bugün Atılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde hayata geçireceği “KİPTAŞ Mihmandar” projesinin temelini 24 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te atıyor.

A+A-

BÖLGENİN KÜLTÜREL MİMARİ DEĞERLERİ PROJEYE YANSIYACAK

Bölgenin mimari değerlerini, yepyeni bir şehircilik anlayışı ile buluşturacak olan KİPTAŞ Mihmandar; Hacıbektaş’ta sevgi ve hoşgörünün mirasını yaşatırken Hacı Bektaş Veli’nin felsefesi ve düşüncelerinin ilelebet daim kalmasına katkı sağlayacak.

‘4 kapı 40 makam’ öğretisinden de yola çıkılarak, projede avluya açılan dört tane büyük kapı tasarlandı. Kırk makamı temsilen, dört bir tarafı farklı boyutlardaki kemerlerle dönerek, bölgenin kültürel değerleri de projeye yansıtıldı.

KİPTAŞ Mihmandar; Hacıbektaş’ta mekânsal tasarımdan, kent hafızasına uzanan bir gelişimde rol model olacak.

KENTLEŞME MODELİNE KATKI SUNACAK 

65 konut, 10 ticari birim, 1 kreş ve 1 sosyal tesis olmak üzere toplam 77 bağımsız birim ile 65 araçlık kapalı otoparktan oluşan proje; Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerini, bölgenin köklü geçmişini, geleneğini ve mimari izlerini modern teknoloji ile buluşturan, bölgeyi çekim merkezi haline getirecek, kentleşme modeline katkı sunacak.

Bölgeden çıkarılan taşları cephe tasarımında kullanılacak; etkinlik alanları, işletilebilir mekânsal tasarımları ve ortak yaşam alanlarıyla dayanışma ve paylaşmayı teşvik ederek bu eşsiz kültürün aktarılması için bir merkez oluşturulacak.

Mimarisi ile gelecekteki şehircilik anlayışını değiştirecek olan projede KİPTAŞ’ın, yeni dönemde yaptığı tüm projelerde olduğu gibi çevre odaklı tasarım yaklaşımı ile gri su kazanım sistemi ve güneş enerji panellerini de yer verildi. Mevcut inşaat alanından daha az inşaat alanı kullanılarak, örnek ve çevreci bir proje hayata geçirilecek.

PROJENİN TANITIMI AĞUSTOS AYINDA GERÇEKLEŞMİŞTİ

Eski Hacıbektaş Otogarı arazisi üzerine yapılan KİPTAŞ Mihmandar, 16 Ağustos 2022’de gerçekleşen 59. Ulusal 33. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinde Nevşehir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ve pek çok sayıda milletvekili ve belediye başkanına KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tarafından sahada tanıtılmıştı.

Kültürel değeri modern mimariyle birleştirip bir farkındalık yaratmasının ve Anadolu’da örnek rol model olmasının hedeflendiği projenin temeli 24 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te atılacak.

TÖREN

Tarih: 24 Kasım Perşembe

Saat: 14.00

Adres: Bala Mahallesi, Süreyya Sıtkı Bektaş Caddesi, No: 8 Hacıbektaş / Nevşehir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.