Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Konut Kredisi Faizlerinde Son Durum

Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Konut Kredisi Faizlerinde Son Durum

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizlerinde 100 baz puan indirime gitmesinin ardından konut kredisi faizlerinde indirim beklentisi oluştu. Peki konut kredisi faizleri ne durumda? Merkez Bankası kararı sonrası faizler düşecek mi?

A+A-

Konut kredisi faizleri son birkaç aydır yerinde seyrediyor. Kamu bankaları ve özel bankalar birbirine çok yakın oranla konut kredisi kullanıyor. En ucuz kredi oranı yüzde 1.37 seviyesinde iken en yüksek konut kredisi faiz oranı yüzde 2.09'u buluyor.

EN DÜŞÜK FAİZ HANGİ BANKADA

En düşük konut kredisi faizini 1.37 oranla Ziraat Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi ve Akbank sunuyor. Halkbank ve Türkiye İş Bankası 1.38 ile kredi kullandırırken TEB 1.41, Garanti 1,42 ile kredi veriyor. Katılım bankalarında ise en düşük kar oranı 1.41 ile Albaraka'da. Vakıf katılım 1.43, Kuveyttürk ise 1.46 kar payı ile kredi kullandırıyor.

EN YÜKSEK FAİZ HANGİ BANKADA

Konut kredisinde en yüksek faizi yüzde 2.09 ile Şekerbank ve HSCB kullandırıyor. Burgan Bank da yüzde 2.00 ile konut kredisi veriyor.

FAİZLER DÜŞER Mİ?

Merkez Bankası'nın  politika faizlerinde indirime gitmesinin ardından konut kredisi faiz oranlarında indirim beklentisi oluştu. Konut kredisi faizlerinin çok yüksek olması ve konut fiyatlarının sürekli yükselmesi vatandaşların konut alımını zorlaştırıyor. Sektör temsilcileri konut satışlarının artması için hükümete konut kredisi kampanyası düzenlemesi için çağrıda bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum